Banner Before Header

Nuorison juhlinta meni hulinoinniksi – poliisi joutui ojentamaan ilotulittajaa Tampereella

Sisä-Suomen poliisi kertoi aamuyöstä lauantain olleen hälytystehtävien ja valvonnan näkökulmasta työntäyteisen.

Kahden hiljaisemman vuoden jälkeen paljon nuoria kokoontui perinteisille paikoille, kuten uimarannoille ja kaupunkien keskustoihin. Tampereen Pyynikillä juhli illan aikana arviolta 10 000 nuorta. Niin ikään Jyväskylässä Lutakonaukion konsertti sai paljon ihmisiä liikkeelle. Tapahtuma-alueella ja sen läheisyydessä vietti iltaa arviolta 5 000 henkilöä.

Poliisi kertoo suorittaneensa näkyvää valvontaa nuorison suosimilla alueilla ja kohdistaneensa huomiota muun muassa alaikäisten alkoholinkäyttöön.

Poliisi joutui illan aikana puuttumaan lukuisiin häiriökäyttäytymisiin sekä keskeyttämään alkavia tappeluita ja kirjaamaan rikosilmoituksia epäillyistä pahoinpitelyistä.

Tampereen Rosendahlin uimarannalla ammuttiin luvattomasti ilotulitteita. Poliisi tavoitti rannalta ilotulitteita ampuneen henkilön, jolle määrättiin asiasta sakko. Vakavimpia henkeen tai terveyteen kohdistuneita rikoksia ei illan aikana tullut poliisin tietoon.

Vuorokauden vaihtumiseen mennessä Pirkanmaalla oli poliisilakiperusteisesti otettu päihtyneenä tai häiriökäyttäytymisen vuoksi kiinni kolme henkilöä ja Keski-Suomessa viisi. Lisäksi henkilöitä on toimitettu selviämisasemalle voimakkaan päihtymyksen vuoksi.

Poliisi odotti juhlinnan jatkuvan aamuun asti ja loppuyönkin olevan vilkas.

Source Link is.fi