Banner Before Header

Nuorten Leijonien GM kertoo, mitä kohutulla paluulennolla tapahtui – nauraa väitteille Suomen taustahenkilön osallisuudesta juopottelujupakkaan

Suomen alle 20-vuotiaiden miesten jääkiekkomaajoukkue on päässyt turvallisesti kotimaan kamaralle. Kisat keskeytettiin keskiviikkona muun muassa joukkueissa olleiden koronatapausten takia.

Suomen joukkueen paluu ei onnistunut ilman kommelluksia. Jo aiemmin kerrottiin, että Tshekin ja Venäjän joukkueet heitettiin ulos lennolta, jolla Suomen joukkue lensi Kanadan Calgarysta Saksan Frankfurtiin.

Tshekin jääkiekkomaajoukkueen johtaja Otakar Cerny kiisti, että tshekkipelaajat olisivat käyttäytyneet sopimattomasti. Hän kertoi, että jotkut venäläispelaajat istuivat baarissa, eivät noudattaneet hygieniasääntöjä ja yksi jopa poltti tupakkaa.

Suomen maajoukkueen GM Kimmo Oikarinen ehti kertoa STT:lle Frankfurtista, ettei hänellä ole havaintoja Venäjän ja Tshekin joukkueiden käytöksestä, koska he olivat eri puolella lentokenttää.

”Sitten tuli kuulutus, että kone tyhjennetään”

Nyt Helsingin lentokentältä Oikarinen kertoo Yle Urheilulle, kuinka tapahtumat Calgaryssa etenivät.

– Piti lentää kolmen joukkueen kanssa normaalilla reittilennolla Calgarysta Frankfurtiin. Frankfurtista saatiin järjestettyä charterlento joukkueelle, jolla tultiin kotiin.

Lopulta Suomen joukkue oli reittilennolla Calgarysta ainoa maajoukkue.

– Oltiin jo kaikki koneessa. Sitten kuulutettiin Venäjän johtoa lentokoneen henkilökunnan kanssa juttelemaan. Vähän aikaa odoteltiin, ja sitten tuli kuulutus, että kone tyhjennetään. Otin oman joukkueen niin sanotusti omaan karsinaan ja menin kysymään, että ”mikä juttu?”. Sanottiin heti, että vähän ongelmia, mutta ne eivät koske teidän joukkuetta millään tavalla.

Hetken päästä Suomen joukkue kutsuttiin takaisin lentokoneeseen.

– Odotettiin koneessa tunti. Sitten huomattiin, että kone lähtee – ja Tshekki tai Venäjä eivät koneeseen tulleet.

Venäläismedian tiedot, eivät pidä ”millään tapaa paikkaansa”

Venäläismedia Sport-Express kertoi (siirryt toiseen palveluun) aiemmin lauantaina, että ”juopottelujupakassa” olisi ollut mukana myös Nuorten Leijonien taustahenkilö, joka olisi ollut niin päihtynyt, ettei olisi pysynyt tuolillaan pystyssä ja oksentanut omiin jalkoihinsa. Asiasta Suomessa kertoi MTV (siirryt toiseen palveluun).

Väitteet saavat Oikarisen nauramaan.

– Jonkun uutisen näinkin, että meidän joukkueessa olisi joku jossain kohtaa muka örveltänyt, niin se ei pidä millään tapaa paikkaansa.

– Ei kannattaisi toisia lähteä kommentoimaan, vaan pitää huoli omistaan.

Oikarisen mukaan päinvastoin – Suomen joukkue oli ainakin lennon henkilökunnalta saanut erityiset kiitokset toiminnastaan.

– Henkilökohtaisesti tuli vielä purseri juttelemaan minulle kaksi tuntia ennen laskeutumista Frankfurtiin, kehumaan ja kiittelemään, miten hienosti Suomen joukkue toimi kentällä ja koneessa. Aika hieno asia, Oikarinen kertoo.

”Hetken aikaa on vaikeaa”

Jos Venäjän tai Tshekin joukkueet olisivat päässeet samalle lennolle, eivät mahdolliset koronatartunnat olisi pelottaneet. Ennen kuin turnaus keskeytettiin Tshekin, Venäjän ja Yhdysvaltojen joukkueessa todettiin tartuntoja.

– Faktahan on se, että ne jotka olivat positiivisia testituloksia antaneet, eivät päässeet lennolle, sanoo Oikarinen.

Suomen joukkue testattiin ennen lähtöä Kanadassa, ja Helsingissä Oikarisen antaessa haastattelua pelaajat olivat samaan aikaan jälleen kerran koronatestattavana.

Pettymys oli tietenkin Suomen joukkueelle valtaisa, kun lupaavasti alkaneet kisat jäivät kesken.

– Totta kai pettymys on, ja on vielä hetken aikaa meillä kaikilla. Oli usko voittaa vaikka mestaruus. Aika parantaa haavat ja poikien kanssa jutellessa on huomannut, että aika ammattimaisesti he sen ottivat ja ymmärsivät, että terveys edellä on mentävä. Tällä kertaa oli tällainen päätös.

Lue lisää:

Source Link yle.fi