Banner Before Header

Nyt meni kuumaksi! Kalle Palander lyttäsi Suomen alppihiihdon – Marcus Sandellilta viileä kuitti takaisin suorassa lähetyksessä

Suomen alppihiihtomenestys Pekingin olympialaisissa jäi olemattomaksi. Suomen ykköslaskijoiden Samu Torstin ja Rosa Pohjolaisen urakka päättyi muutamien porttien jälkeen ulosajoihin.

Pohjolainen on ollut tällä kaudella parhaimmillaan maailmancupin pujottelussa 14:s. Loukkaantumisista kärsinyt Torsti, 30, ei ole päässyt maailmancupissa 30 parhaan joukkoon kuluneella kaudella.

Riikka Honkasen 37. sija oli Pekingin kisojen parasta antia. Viimeksi Suomen alppihiihtojoukkueen saldo on ollut huonompi Albertvillessä 1992, kun mukana ei ollut suomalaista laskijaa.

Kaksi kokenutta entistä huippulaskijaa, Kalle Palander ja Marcus Sandell, pohtivat Ylen studiossa, mikä on pielessä? Molemmat ovat Yle Urheilun asiantuntijoita.

Katso koko keskustelu alapuolelta!

Keskustelu yltyi ajoittain melko kuumaksi. Palander lyttäsi alkuun suomalaissuoritukset kisoissa. Palander odotti Torstilta ja Pohjolaiselta selvästi parempaa.

– On se helvetin noloa, ettei edes kahta käännöstä laske hyvin. Aivan onneton suoritus, Palander viittasi Torstin päivän kisaan.

– Olen helkkarin huolestunut, Palander kertoi Suomen alppihiihdon tilasta.

”Minä en ole siellä töissä”

Palander uskoo, että Suomen maajoukkuevalmennus on kunnossa. Syyttävä sormi menee toisaalle.

– Tehdäänkö alppikouluissa jotain väärin? Onko järjestelmä hyvä? Ovatko henkilökohtaiset valmentajat aivan pihalla? Ymmärtävätkö he, mitä on huippu-urheilu. Jossakin mättää. Tämä pitää selvittää. En jaksa yksikseni jutella lähetyksissä. Sano sinä (Marcus), mikä on pielessä, kun olet liitossa töissä.

Sandell on lajiyhdistys Ski Sport Finlandin projektipäällikkö kilpa-alppihiihdossa.

– Meillä on lupaavia laskijoita tiettyyn pisteeseen asti. Mutta sitten ei oteta seuraavaa askelta. Meillä on nuori joukkue, jonka tavoite on seuraavat olympialaiset. Rosa on kehittynyt paljon, Sandell sanoi.

– Nyt olisi ollut Rosalla iskun paikka, Palander sanoi.

Rosa Pohjolainen laski ulos ensimmäisellä kierroksella Pekingissä. Kuva: Tomi Hänninen / Yle

Keskustelun edetessä molempien kannat Suomen joukkueen odotuksista Pekingissä poikkesivat.

– Totta kai hän (Marcus) on eri mieltä, kun olet töissä siellä. Minä en ole siellä töissä, Palander heitti.

Sandell muistutti, että Palander lähti itse pois Ski Sport Finlandin hallituksesta.

– Olisiko sinulla jotain annettavaa enemmän lajille? Sanoit lähetyksessä, että voisit tehdä espanjalaisesta top 15 -laskijan. Mikset suomalaisesta? Sandell kysyi.

– Niin siellähän olisi Suomen miesten päävalmentajan paikka auki. Ei ole minuun oltu sieltä yhteydessä. Olen ollut pitkään pois näistä hommista. Apuvalmentajaksi minusta voisi olla. Mutta ei minua sinne voi heittää ja olettaa, että urheilijoista tulisi neljässä vuodessa maailman huippuja, Palander vastasi.

Lue myös:

Source Link yle.fi