Banner Before Header

Nyt nuorten kiekkoilijoiden kohulennosta kiinnostui myös IIHF – Venäjän joukkueen toimintaa tutkitaan

Kanadalaisen urheilukanava Sportsnetin mukaan Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF kerää asianosaisilta viranomaisilta lisätietoa Venäjän alle 20-vuotiaiden miesten jääkiekkomaajoukkueen toiminnasta. Tämän jälkeen tiedot toimitetaan IIHF:n eettiselle komitealle, joka selvittää, onko joukkueen toiminta rikkonut IIHF:n eettisiä ohjeita.

Venäjän ja Tshekin maajoukkueet poistettiin Kanadan Calgarystä Frankfurtiin Saksaan lähtemässä olleelta lennolta, kun joukkueet olivat palaamassa koronatilanteen takia ennen aikojaan keskeytetyistä nuorten MM-kilpailuista Edmontonista ja Red Deeristä. Myös Suomen joukkue oli lennolla.

Pelaajien huonosta käytöksestä ensimmäisenä kertoneen Ruotsin yleisradioyhtiö SVT:n mukaan Tshekin ja Venäjän joukkueet heitettiin ulos paluulennolta, koska osa pelaajista oli juovuksissa, poltti tupakkaa ja kieltäytyi kasvomaskien käyttämisestä. Kanadassa pitää käyttää kasvomaskia julkisilla paikoilla.

Lue lisää: Nyt puhuu Venäjän päävalmentaja – kiistää väitteet nuorten kiekkoilijoiden kohulennon tapahtumista: ”Mahdotonta”

Sportsnetin mukaan Calgaryn poliisi ei vastannut haastattelupyyntöön asiasta.

Suomi selvisi kotiin

Suomen joukkueen GM Kimmo Oikarinen kertoi lauantaina STT:lle, että lähtö Calgarystä viivästyi kolme tuntia. Suomen joukkue palasi kotimaan kamaralle Frankfurtin kautta yhdeksän jälkeen lauantai-iltana.

Suomen joukkue käyttäytyi nuhteettomasti, vaikka turnauksen keskeyttäminen otti koville.

–  Pojat ovat ammattilaisia ja osaavat hyväksyä, että mennään terveys edellä, Oikarinen kuvaili tapaa käsitellä pettymystä, kun Suomen joukkue oli Helsinki-Vantaan lentokentällä koronatesteissä.

Source Link is.fi