Banner Before Header

Nyt puhuvat kadonneen Madeleine McCannin vanhemmat: Uutinen epäillyn virallisesta nimeämisestä tervetullut

Tutkinta vuonna 2007 kadonneen Madeleine McCannin tapauksen selvittämiseksi nytkähti tällä viikolla eteenpäin. Raiskauksesta vankilatuomiota istuva saksalainen Christian Brückner nimettiin Portugalin viranomaisten pyynnöstä viralliseksi epäillyksi Madeleinen katoamistapauksessa.

Madeleinen vanhemmat, Gerry ja Kate McCann, kommentoivat perjantai-iltana heidän tyttärensä etsinnälle omistetulla Facebook-sivulla toivottavansa uutisen Brücknerin nimeämisestä tervetulleeksi. McCannit huomauttavat kuitenkin, ettei epäillyksi nimettyä miestä vastaan ole nostettu tapauksen pohjalta mitään tiettyjä syytteitä.

– Tämä uutinen heijastaa edistystä tutkinnassa, jota toteutetaan yhteistyössä portugalilaisten, saksalaisten ja brittiläisten viranomaisten välillä. Vaikka todennäköisyys onkin pieni, emme ole luopuneet toivosta sen suhteen, että Madeleine olisi vielä elossa ja hän palaisi vielä meidän luoksemme., McCannit kirjoittavat.

Lue lisää: Valtava käänne poliisi­tutkinnassa: Ratkeaako Madeleine McCannin ­tapaus viimeinkin?

Portugalinkielinen arguido-sana, jota saksalaisesta nyt käytetään, tarkoittaa virallista epäiltyä, jota kohtaan ei ole nostettu syytettä. McCannin katoamisesta tulee täyteen 15 vuotta toukokuun kolmantena päivänä, jonka jälkeen Portugalin laki ei enää sallisi epäillyn nimeämistä.

Saksan poliisi puolestaan kertoi tutkivansa Brückneria McCannin tapaukseen liittyen alunperin vuonna 2020. Brückner oli myös McCannin katoamisen aikaan yksi poliisin tutkimista henkilöistä, mutta tuolloin häntä ei kuitenkaan tavoitettu.

Source Link is.fi