Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_a0444670d830cf3042e9c05e4ab05a0c, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Ohisalo kritisoi kokoomuksen ehdotusta sähkö­markkinoiden uudistamiseksi – muistuttaa Orpoa tämän aiemmista puheista – Uutisalue

Ohisalo kritisoi kokoomuksen ehdotusta sähkö­markkinoiden uudistamiseksi – muistuttaa Orpoa tämän aiemmista puheista

Oppositiopuolue kokoomus esitteli tiistaina 12 keinoaan kohtuuhintaisen ja toimintavarman sähkön saamiseksi.

Esillä olivat muun muassa sähkön kattohinta, fossiilisten voimaloiden saattaminen takaisin sähköntuotantoon, sekä sähköyhtiöiltä saatavat kulutusjoustot huippukulutustunneille sähkön kytkemisestä pois päältä.

Kokoomus arveli, että sen keinoilla sähkön hinta asettuisi noin 20 senttiin kilowattitunnilta.

Hintalappua puolue ei esittelemilleen keinoille kertonut.

Lue lisää: Kokoomus esitteli keinonsa sähkö­markkinoiden uudistamiseksi – hinta­laput uupuivat

Vihreiden puheenjohtaja, ilmasto- ja ympäristöministeri Maria Ohisalo kritisoi Twitterissä kokoomuksen esitystä.

– Viime viikolla Orpo vakuutteli, että kokoomus ei ole perumassa ilmastotoimia. Tällä viikolla he haluaisivat ajaa fossiilista tuotantoa maksimaalisesti ja maksaa fossiilisten käyttöä vauhdittavaa tehotukea, Ohisalo kirjoittaa.

– Hintalappujen lisäksi uupuu johdonmukaisuus.

Syksyllä 2021 kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo vakuutti, ettei kokoomus ole menossa hallitukseen, jossa ryhdyttäisiin perumaan jo tehtyjä ilmastotoimia.

Viime viikolla Taloudenpuolustuskurssin puheenjohtajapaneelissa Orpo esitti saman vastauksen: kokoomus ei ole valmis tinkimään jo tehdyistä ilmastotoimista.

Kokoomuksen tänään tiistaina julkaisemassa ehdotuksessa puolue kertoi, että se haluaisi ottaa heti sähköntuotantoon kaiken kotimaisen kapasiteetin.

Energiayhtiöt siis ottaisivat käyttöön käytöstä poistettuja, kivihiilellä tai öljyllä käyviä laitoksiaan. Niiden käyttö on ollut kannattamatonta korkeiden päästöoikeuksien vuoksi. Kokoomus tarjoaisi energiayhtiöille tehotukea, jotta fossiilisia polttoaineita käyttävät voimalat olisivat mukana sähköntuotannossa.

Kokoomuksen riveissä uutta ehdotusta on ylistetty.

– Vallankumouksellisia osa avauksistamme onkin! Mutta että maksamme moninkertaista hintaa siihen, jolla valtaosa sen tunnin sähköstä tuotetaan. Tai että sähkö tarpeettoman kallista, kun toimitusvarmuudesta ei korvata. Ongelmia, joihin uskallettava puuttua, Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen kirjoittaa Twitterissä.

Ministeri Ohisalo kertoi viime viikolla, ettei talvi tule olemaan helppo.

Hänen mukaansa liialliseen optimismiin ei ole syytä ja Euroopan välit Venäjään tuskin tulevat normalisoitumaan vuosissakaan.

Ohisalo huomautti, ettei myöskään Suomessa kenenkään hintalappu saa karata kohtuuttomiin summiin. Hän sanoi, että sen tähden hallitus on jo päättänyt kohtuullistaa kansalaisten sähkölaskuja ja tukea varsinkin pienituloisia.

Source Link is.fi