Banner Before Header

Ohjaaja-tuottaja Ivan Reitman on kuollut – Arnold Schwarzeneggerilta tunteikas muistokirjoitus

Tuottaja-ohjaaja Ivan Reitman on kuollut, kertovat uutistoimistot. Reitman oli kuollessaan 75-vuotias.

Reitmanin poika, elokuvaohjaaja Jason Reitman kertoi isänsä kuolemasta viestipalvelu Twitterissä.

– Olen menettänyt sankarini. Haluaisin vain saada vielä mahdollisuuden kertoa isälleni yhden tarinan. Hän tuli selviytyjien perheestä, ja käänsi perintönsä nauruksi, Jason Reitman kirjoitti.

Ivan Reitman tuli tunnetuksi muun muassa 1980-luvun suosikkikomedioiden, kuten Ghostbusters, Ghostbusters 2 ja Identtiset kaksoset -elokuvien ohjaajana. Vuonna 1978 hän toimi tuottajana hitiksi nousseessa, John Belushin tähdittämässä Delta-jengissä.

Elokuvasivusto Imdb:n (siirryt toiseen palveluun)mukaan Reitman ohjasi uransa aikana yhteensä 25 elokuvaa ja toimi tuottajana 74:ssä.

– Ivan reitman on legenda. Hollywoodissa hän oli elämää suurempi. Hän oli komedian kuninkaallisia, näyttelijä Arnold Schwarzenegger sanoo Twitterissä julkaisemassa lausunnossaan.

– Tulen aina olemaan kiitollinen siitä, että hän otti riskin tämän itävaltalaisen toimintasankarin kanssa komedian suhteen aikana, jolloin studiot halusivat minun vain keksivän uusia tapoja tappaa pahiksia, räjäyttää paikkoja ja vilautella muskeleita. Tiesin, että pärjäisin komedioissa, mutta tarvitsin jonkun toisen tietävän myös, jotta siitä tulisi todellisuutta, Schwarzenegger kirjoittaa.

Reitman ohjasi vuonna 1988 Schwarzeneggerin ja Danny DeViton hittikomedian Identtiset kaksoset (Twins) ja 90-luvulla vielä Schwarzeneggerin komediat Junior ja Lastentarhan kyttä.

Ivan Reitman kuoli rauhallisesti nukkuessaan kotonaan Kalifornian Montecitossa lauantaina, hänen perheensä kertoi uutistoimisto AP:lle.

Source Link yle.fi