Oliverin, 12, syöttiin tarttui todellinen jätti­saalis – kala oli pojan mittainen

12-vuotiasta Oliver Kullbergiä odotti melkoinen yllätys, kun uistimeen tarttui pojan itsensä kokoinen ruijanpallas.

Norjassa isänsä ja pikkusiskonsa kanssa lomaileva Kullberg on kokenut kalamies. Virvelillä jo seitsemän vuoden ajan kalastaneelle Kullbergille ruijanpallas oli ennennäkemättömän suuri kalasaalis.

Ruijanpallasta väsytettiin noin 15 minuutin ajan. Painava kala ei omin avuin ylös noussut, mutta onneksi apu oli lähellä.

– Iskä veti sen ylös pyrstöstä. En pystynyt itse kunnolla edes nostamaan sitä, Kullberg kertaa tapahtumia.

Oliver pötkötteli valtavan kalasaaliinsa vierellä.

Kalan koko yllätti kalastajan täysin. Saaliin painoa ei tullut mitattua, mutta kun Kullberg meni kalan viereen makaamaan, kävi ilmi, että kala oli pojan mittainen – kalastajan itsensä mukaan siis yli 140 senttimetriä pitkä.

Porukka ei ottanut kookasta kalaa talteen, vaan päästi sen takaisin vapauteen. Kullbergin mukaan eväkäs ihmetteli hetken veneen vierellä, kunnes lähti uimaan kauemmaksi.

Vaikka saalis päästettiinkin menemään, painuvat muistot varmasti Kullbergin mieleen pitkäksi ajaksi.

– Tuntuu hienolta, kalamies tiivistää.

Valtava kala kävi uistimeen Norjan Yykeänperällä.

Kullberg lomailee isänsä ja pikkusiskonsa kanssa Norjan Yykeanperällä. Kyseessä on Norjan pohjoisosassa sijaitseva kylä, josta on noin 50 kilometrin matka Kilpisjärvelle.

Lomaohjelmaan on kuulunut kalastamisen lisäksi jalkapallon pelaamista ja saunomista. Kotimatkan aika koittaa todennäköisesti ensi viikon lauantaina.

Loman jälkeen edessä häämöttää koulujen alku. Kullberg aloittaa kuudennen luokan, eikä koulujen alku kalamiestä turhia jännitä.

Saalis on suurin, jonka Oliver on napannut 7-vuotisella kalastajanurallaan.

Source Link is.fi