”Öljysheikki” takoo tiliä raviradoilla – rohkea taktiikka voiton avaimena

Kolmen kilometrin matkalla ravattavat Voimaliigan lähdöt ovat jatkuvasti Vermon T65-ravien kohokohtia. Niin tänäkin keskiviikkona, kun äärimmäisen tasainen lähtö suorastaan vilisi potentiaalisia voittajia ennakkokaavailuissa.

Lopulta selvästi etevin oli vedonlyöjien kakkossuosikkina startannut Oilsheik. 8-vuotias ruuna häikäisi kirissä ja jätti ansioituneet takamatkalaiset täydellisesti varjoonsa.

Oilsheik starttasi paalulta ja johti alun, mutta ohjastaja-valmentaja Hannu Korpi otti riskin ja luovutti paikan yllättäjä Valiant Dreamille ensimmäisessä kaarteessa. Sen takaa pääsi nousemaan kiriin viimeisellä takasuoralla. Loppu oli voitokkaan valjakon näytöstä.

– Valiant Dream tuli vauhdilla rinnalle ja on näyttänyt nousukuntoa, niin ajattelin että pitkä matka tulee ”Öljysheikille”, jos ruvetaan vastailemaan. Mielessä käväisi sekin että pussiin voidaan jäädä, mutta sitten oli jo makea vesi suussa kun päästiin nousemaan toiselle radalle, Korpi kertoi.

Pitkien matkojen hevoseksi profiloitunut Oilsheik on yksi talven ravien kovimmista nousijoista. Ruuna voitti pitkän matkan Vermossa myös marraskuussa ja joulukuussa tuli arvokas onnistuminen Ruotsin puolella Uumajassa ravatussa V75-lähdössä.

Voimaliigan voitosta 3000 euroa keskiviikkona tienanneen Oilsheikin kausi jatkuu jo lauantaina Kouvolan T75:ssä.

Kaikki muut T65-kohteet olivat TalviCupin karsintalähtöjä. Pelin avauksessa Harri Koivusen valmentama Rarity Red kirkasti neljän päivän takaisen T75-lähdön kolmostilan voitoksi.

Ruuna juoksi taas keulapaikalla ja piti paikkansa tällä kertaa maaliin saakka.

– Hevonen tuntui tänään paljon paremmalta kuin Lahdessa lauantaina. Se startti oli tehnyt hyvää, ohjastaja Olli Koivunen sanoi voittajahaastattelussa.

Rarity Redin tehtävää helpotti ennakkosuosikki Jacques Hynemanin paha lähtölaukka.

Kärkipaikalta voitti myös Jorma Kuokkasen valmentama Amadeus Possible, jota ohjasti Ari Moilanen.

10-vuotiaan ruunan askellus ei kerää tyylipisteitä, mutta tulosta tulee.

– Hevonen meni iloisen ja helpon tuntuisesti koko ajan. Lopussakaan ei ollut mitään hätää, Moilanen kehaisi.

Moilasen ajokki johti myös seuraavaa kohdetta, mutta 13,5-vauhtinen ensimmäinen kilometri oli liikaa BWT Ellospankille ja hevonen kangistui jo viimeisellä takasuoralla.

Voiton vei kärjen takana juossut Marlon Dee, jota varmana pidetyn piikkipaikan missaaminen kiihdytyksessä ei haitannut lainkaan. Antti Teivaisen ajama ruuna oli lopulta ylivoimainen voittaja.

– Kauhulla katsoin, kun matkavauhti oli niin kovaa. Olin ihan varma, että noutaja tulee. Hienosti hevonen tsemppasi loppuun asti, valmentaja Kimmo Kuusisto iloitsi TotoTV:ssä.

Angela Matter oli yksi kolmesta T65-lähdön kärkipaikalta keskiviikkona voittaneesta hevosesta. Se olisi tosin joutunut tiukoille La Donna Perfettan kanssa, jos tämä ei olisi laukannut pahoin lähtöön. Ennakkosuosikki ehti vielä kakkoseksi.

– Tamma on tosi nopea startista ja päästiin suoraan keulaan, mihin se rauhoittui hyvin. Hevonen oli tänään tosi hyvän tuntuinen ja voimia jäi talteen, Angela Matterin ohjastaja Esa Holopainen sanoi.

Angela Matteria treenaa Anne Takapuro, jolla on takanaan uran paras kausi valmentajana.

T65-rivin sinetöi Tuomo Lahtisen laittelema Dainamin, joka iski voitokkaaseen kiriin johtaneen Jezzet Savoyn takaa loppusuoralla.

Vajaan kymppitonnin voittosummalla startanneen Dainaminin vauhti vain kiihtyy, vaikka ikää on jo 11 vuotta ja kilpailuja uralla lähes 70.

– Ihan kiva tuttavuus. Juoksu meni suunnitelmien mukaan, koitettiinkin päästä Jezzet Savoyn taakse. Dainamin tuli helposti ohi ja kaikkia voimia ei tarvinnut puristaa, ohjastaja Ari Moilanen sanoi.

Oikea T65-rivi

T65-1: 6 Rarity Red

T65-2: 4 Amadeus Possible

T65-3: 1 Marlon Dee

T65-4: 6 Angela Matter

T65-5: 1 Oilsheik

T65-6: 2 Dainamin

Kuusi oikein tuloksille: 396,97 euroa

Viisi oikein: 10,49 e

Source Link is.fi