Olli Jokisen Jukurit hurjassa nosteessa – kultakypärä nousi pistepörssin toiseksi

Jääkiekon SM-liigakauden suurin yllättäjä Mikkelin Jukurit palasi tiistain tappion jälkeen nopeasti voittokantaan, kun Jukurit kaatoi keskiviikkona kotijäällään Porin Ässät 4–1.

Voitolla Jukurit nousi TPS:n ja Kärppien ohi sarjan neljänneksi.

Jukureilta maalinteon aloittivat toisessa erässä Joachim Rohdin ja Kirill Maksimov (1+1).

Päätöserässä kevään 2011 maailmanmestari Jarkko Immonen punnersi kauden 13. maalillaan Jukurit 3-1-johtoon. Tulikuuma Immonen, 39, venytti maaliputkensa kolmen ottelun mittaiseksi. Simon Stransky (1+1) kaunisteli loppulukemat.

Jukurien kapteeni ja kultakypärä Petrus Palmu rohmusi kaksi syöttöpistettä. Tykkikautta pelaava Palmu nousi samalla SM-liigan pistepörssin toiselle sijalle tehoilla 13+19=32.

Ässien ainoan maalin teki Leevi Viitala avauserässä.

Olli Jokisen valmentama Jukurit on ollut sarjan kuumin joukkue 27. marraskuuta lähtien. Jukurit on voittanut 12 viime ottelustaan kymmenen. Samalta jaksolta ainoa tappio varsinaisella peliajalla tuli eilen tiistaina HPK:ta vastaan.

Kesken kauden Karri Kiven alaisuuteen siirtyneelle Ässille tappio oli kolmas putkeen. Ässät on sarjassa toiseksi viimeisellä sijalla.