Banner Before Header

Olympiasuosikin unelma murskaantui katkeralla tavalla – sitten joukkuetoveri teki täysin poikkeuksellisen ratkaisun

Maailman parhaisiin 500 metrin naispikaluistelijoihin kuuluva Erin Jackson, 29, saa kuin saakin osallistua paraatimatkalleen olympialaisissa, kertoo muun muassa CNN.

Jackson liukastui kohtalokkaasti USA:n olympiakarsinnoissa viime perjantaina. Hän jäi 500 metrin karsintakilpailussa kolmanneksi ja täten ilman olympiapaikkaa.

Sitten kuvaan astui 500 metrin karsinnan voittanut Brittany Bowe. Nelinkertainen maailmanmestari Bowe luovutti vapaaehtoisesti olympiapaikkansa Jacksonille.

33-vuotias Bowe kilpailee silti Pekingissä 1000 ja 1500 metrin matkoilla.

– Ensinnäkin Erin on ansainnut paikkansa tässä 500 metrin joukkueessa. Hän on maailman rankingkärki, eikä kukaan ansaitse häntä enemmän mahdollisuutta tuoda USA:lle mitali, Bowe sanoi.

– Sen epäonnekkaan liukastumisen jälkeen tiesin mielessäni jo ennen kuin ilta oli ohi, että jos asia olisi minun päätöksestäni kiinni, hän saisi paikkani.

Erin Jackson on ollut tällä kaudella hirmuiskussa.

Tällä kaudella pikaluistelumaailman huipulle murtautunut Jackson johtaa naisten 500 metrin maailmancupia. Hän on voittanut neljä kauden kahdeksasta osakilpailusta ja ollut sen lisäksi kerran toinen ja kerran kolmas.

Bowe ja Jackson ovat syntyneet samassa Ocalan kaupungissa, ja ovat hyviä ystäviä. Jackson otti liikuttuneena vastaan ystävänsä kädenojennuksen.

– Tätä on vaikea edes pukea sanoiksi. Olen uskomattoman kiitollinen, Jackson iloitsi.

– Olen kasvanut Brittanyn kanssa ja tuntenut hänet lähes koko ikäni. Olen aina tiennyt, miten ihmeellinen ihminen hän on, ja tässä sen todellakin näkee.

Myös Bowe kuuluu Pekingissä USA:n mitalitoivoihin. Hän on voittanut kymmenen henkilökohtaista MM-mitalia, joista neljä on kultaista. Maailmanmestaruudet ovat tulleet 1000 ja 1500 metrillä.

Bowen nyt väliin jättämällä 500 metrin matkalla palkintokaapista löytyy kaksi MM-hopeaa.

Source Link is.fi