Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_0ce9462522d7359119088f8b0efa118c, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Onko pihallasi ”sopu­suhtainen ja saavutettava” yksilö? Turun kaupunki etsii sinua pelastamaan joulun – Uutisalue

Onko pihallasi ”sopu­suhtainen ja saavutettava” yksilö? Turun kaupunki etsii sinua pelastamaan joulun

Turun kaupunki pyytää kansalaisilta apua tärkeässä jouluperinteessä. Kaupungilta puuttuu nimittäin vielä ikoninen joulupuu, kun h-hetkeen on aikaa pari kuukautta.

Tuomiokirkon eteen on perinteisesti tuotu marraskuun loppupuolella valtava joulukuusi. Kuusen kaataminen, kuljettaminen ja pystyttäminen on spektaakkeli, jota seurataan Turussa tarkasti.

Kuusi saapuu joka vuosi kirkolle poliisisaattueessa ja liikenteenohjaajien avustuksella.

Kuusen pystyttäminen on tapahtuma, jota seuraa joka vuosi suuri yleisö.

Turun kaupunki pyytääkin nyt vinkkejä yleisöltä kuusesta, joka sopisi kunniatehtävään.

700 jouluvalolla koristeltavan kuusen tulisi täyttää seuraavat kriteerit: Sen on oltava vähintään 23–25 metriä korkea, sopusuhtainen ja saavutettava, eli sen on sijaittava hyvin kulkuyhteyksien päässä.

Aiempien vuosien perusteella voi olettaa, että valinnoissa loppusuoralle pääsevät kuuset, jotka ovat lisäksi tuuheita, tasamuotoisia ja kauniin vihreitä.

Viime vuosina kuuset ovat olleet kotoisin muun muassa Säkylästä ja Maskusta. Vuoden 2021 joulun ykköskuusi oli varreltaan 23 metriä pitkä ja painoi 3 800 kiloa.

Lue lisää: Onko tässä valtakunnan tämän joulun ykkös­kuusi? Pesee helsinkiläisen serkkunsa metri­kaupalla

Turun kaupunki tiedottaa, että joulukuusia voi tarjota edustavien valokuvien kanssa suoraan Kuntecille sähköpostitse jaana.saraste@kuntec.fi.

Source Link is.fi