Opetus­ministeri Li Andersson: ”Ei voi olla niin, että aikuinen voi mennä päiväksi baariin mutta lukiolainen ei voi mennä kouluun”

Suomen heikentynyt koronatilanne on nostanut esiin uusia rajoitusehdotuksia. Paine tehdä oikeita päätöksiä omikronmuunnoksen leviämisen estämiseksi on kova.

Opetusministeri Li Andersson (vas) kirjoitti Twitterissä keskiviikkona, ettei hänen mukaansa voi olla niin, että aikuinen voi mennä päiväksi baariin mutta lukiolainen ei voi mennä kouluun.

Taustalla oli se, että sosiaali- ja terveysministeriö (STM) kertoi keskiviikkona ehdottavansa koulujen kevätlukukauden aloittamista etäopetusjaksolla. Näin kertoi STM:n kansliapäällikkö Kirsi Varhila Ylelle.

Andersson kertoi lisäksi, että THL ei ole suosittanut etäopetusta alle 18-vuotiaille valtakunnallisesti, mutta mikään ratkaisu ei ole poissuljettu.

Hallituksen koronaministeriryhmä kokoontuu perjantaina. Helsingin Sanomat kertoo, että lehden saamien tietojen mukaan STM todennäköisesti esittää lakimuutosta, joka mahdollistaa ravintoloiden sulkemisen täysin.

Voimassa olevan lain mukaan kuntoiluun tarkoitettuja tiloja voi sulkea, mutta ravintoloiden anniskelu- ja aukioloaikoja voi säädellä vain kello 17:n jälkeen.

Päänministeri Sanna Marinin (sd) hallitus etsii keinoja, joilla pahenevaa epidemiaa hillitä. Aluehallintovirastot ovat sulkeneet varsin laajasti erilaisia tilaisuuksia ja tiloja.

Source Link is.fi