Banner Before Header

Oras Group vältti irtisanomiset Raumalla – hanojen kysyntä on kasvanut korona-aikana, kun ihmiset ovat panostaneet koteihinsa

Raumalainen hanavalmistaja Oras Group selviää tehtaidensa tuotannon muutoksesta ilman irtisanomisia Raumalla. Tähän päädyttiin kuukausi sitten käydyissä yt-neuvotteluissa. Irtisanomisilta välttymiseltä kertoi ensimmäisenä Satakunnan Kansa (siirryt toiseen palveluun).

Vielä kaksi vuotta sitten näkymä Raumalla oli toisenlainen.

Yhtiössä käytiin yt-neuvottelut siitä, että se siirtää messinkihanojen valmistuksen Raumalta Puolan tehtaalle ja keskittyy jatkossa Raumalla komposiitista valmistettavien hanojen tekoon. Tuolloin tämän arvioitiin johtavan Raumalla 74 ihmisen irtisanomiseen.

Muutokset tehtaiden työnjaossa tapahtuvat vuosien 2022 ja 2023 aikana.

Nyt on selvinnyt, että Rauman tehtaalla messinkivalmisteluissa työskenteleville löytyy sittenkin jatkossa irtisanomisten sijaan uusia työtehtäviä.

– Tuotteiden kysyntä on kasvanut ja henkilöstön rooleissa on tapahtunut muutoksia, listaa syitä Oras Groupin toimitusjohtaja Kari Lehtinen.

Toimitusjohtaja Lehtinen sanoo, että Oraksen tuotteiden kysyntä on vahvistunut korona-aikana, kun ihmiset ovat panostaneet koteihinsa.

Katja Halinen haastattelee Oras Groupin toimitusjohtajaa Kari Lehtistä.

Oras Groupin henkilöstömäärä on Raumalla 510. Koko konserni työllistää noin 1 300 ihmistä.

Toimitusjohtaja Lehtinen sanoo, että Oraksen Rauman tehdas on jatkossakin vahva osa koko konsernia.

Yhtiöllä on meneillään sekä Suomessa että Puolassa isot investoinnit. Raumalle valmistuu yli 10 miljoonaa euroa maksava muovikromaamo kesään 2023 mennessä. Myös Olesnon tehtaalle Puolaan rakennetaan uusi messinkikromaamo.

Rauman ja Puolan Olesnon lisäksi Oraksella on pieni kokoonpanotehdas Tsekin Kralovicessa.

Lue lisää:

Oras keskittyy Suomessa komposiittiin – mitä se oikein tarkoittaa?

Oras vähentää 74 Raumalla – irtisanomisia silti aikaisintaan vuosina 2022–23

Source Link yle.fi