Banner Before Header

Orpolta suorat sanat hallitukselle: ”Mielivaltaiselta näyttävä ja sekava koronajohtaminen ei herätä luottamusta” – koronapassi muutettava rokotepassiksi

Oppositiojohtaja Petteri Orpo (kok) on tyytymätön hallituksen koronapolitiikkaan.

– Koronanhoitoon on palautettava maalaisjärkeä ja ryhtiä, Orpo kirjoittaa blogissaan.

Orpon mielestä pääministeri Sanna Marinin (sd) hallitus on ulkoistanut koronajohtamisen peruspalveluministeri Krista Kiurulle (sd) ja tämän sosiaali- ja terveysministeriölle sekä edelleen aluehallintovirastoille.

– Valtioneuvostolla ja pääministerillä on ratkaisun avaimet, mutta niitä tunnutaan pyörittelevän käsissä. Päätöksenteko koronapolitiikasta on ulkoistettu sosiaali- ja terveysministeriölle ja aluehallintovirastoille.

– Koronaministerityöryhmää johtaa pääministerin sijaan sosiaali- ja terveysministeri. Ministeri Kiuru yrittää puskea tavoitteitaan läpi julkisuuden avulla. Näin ministeriö ei voi toimia. Kysymys kuuluukin: miksi koronapolitiikka on ollut syksystä asti reaktiivista ja hidasta, Orpo kyseli blogissaan.

Kokoomuksen puheenjohtajan mielestä hallituksen pitäisi pystyä perustelemaan päätöksensä, ja tilanne on sekava.

– Nyt perustelut ontuvat. Niin ravintola- ja kuntosaliyrittäjät kuin matkailuyrittäjät sekä kulttuuri- ja tapahtuma-ala ovat historiallisessa ahdingossa. Yrityksissä on kyse yksittäisten ihmisten koko elämäntyöstä sekä työntekijöiden ja heidän perheidensä toimeentulosta.

– Mielivaltaiselta näyttävä ja sekava koronajohtaminen ei herätä luottamusta palveluita odottavissa nuorissa, perheissä, eläkeläisissä tai yrittäjissä, Orpo totesi.

Orpo toivoo hallitukselta selkeitä päätöksiä ja viestintää sekä koronapassin muuttamista rokotepassiksi.

– Yhtenäiset, selkeästi perustellut sekä tarkoituksenmukaiset toimet ja viestit ovat avainasemassa. Esitämmekin koronapassin muuttamista puhtaasti rokotepassiksi. Pelkkä negatiivinen testi ei enää riittäisi esimerkiksi ravintolaan tai yleisötapahtumiin pääsemiseksi, Orpo esitti blogissaan.

Source Link is.fi