Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_9b76b6c87860f84947eb071dca514fa8, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Ott Tänakilta suoraa puhetta Kalle Rovanperästä – Uutisalue

Ott Tänakilta suoraa puhetta Kalle Rovanperästä

22-vuotiaan Kalle Rovanperästä tuli rallimaailman hallitsija sunnuntaina Uudessa-Seelannissa, kun hän varmisti uransa ensimmäisen maailmanmestaruuden.

Siitä lähtien hän on saanut osakseen kovaa suitsutusta niin kilpakumppaneiltaan kuin lajin suurmestareilta. Rovanperän ylistäjien joukkoon on liittynyt myös Hyundain Ott Tänak, joka oli suomalaisen pahin haastaja tittelitaistossa.

– Voisi sanoa, ettei hän antanut kenellekään mitään mahdollisuuksia, Viron rallitähti sanoi Dirtfishin mukaan.

Tänakin mukaan Rovanperä näytti kaapin paikan jo kauden ensimmäisissä kisoissa talvella. Vielä avausosakilpailussa Monte Carlossa Rovanperä jäi neljänneksi, mutta sen jälkeen tullut kolmen voiton putki sai haastajat polvilleen.

Tänak itse keräsi kahtena ensimmäisenä kisaviikonloppuna vain viisi pistettä.

Uuden-Seelannin ykköstilaa edeltäneissä Belgian ja Kreikan ralleissa Rovanperä rysäytti ulos. Hetken näytti siltä, että Tänakilla olisi saumat kammeta suomalainen sarjan kärkipaikalta.

Virolainen ajoi ennen Uutta-Seelantia neljä kertaa peräkkäin palkintokorokkeelle, ja ero Rovanperään kaventui 53 pisteeseen.

– Kauden keskivaiheilla tuntui siltä, että jotakin oli tekeillä – mekin paransimme – mutta todellisuudessa heillä oli koko ajan homma hallussa. Emme olleet missään vaiheessa lähelläkään, Tänak myönsi WRC:n verkkosivujen mukaan.

– Loppujen lopuksi Kalle taisteli todellisuudessa vain itseään vastaan.

Rallikaudella kurvaillaan vielä Espanjan ja Japanin osakilpailut. Panoksena on kunnian lisäksi valmistajien maailmanmestaruus. Toyota johtaa tallien sarjaa 81 pisteen erolla Tänakin Hyundaihin.

Source Link is.fi