Otto Haarala kertoo, miten opiskelijoiden kiristyvä rahatilanne vaikuttaa arkeen – katso suora lähetys kello 12

Ateriatuki on nyt opiskelijoille erityisen tärkeä.

Näin sanoo Aatu Korhonen Tampereen yliopiston opiskelijakunnan hallituksesta. Korhonen on keskittynyt hallituksessa opiskelijoiden toimeentuloasioihin.

Tuettu lounas maksaa 2,70 euroa, ja samaan hintaan saa toisenkin annoksen illaksi kotiin.

– Toivottavasti tämä etu pysyy, koska ruoka on vuokran ohella se toinen suuri menoerä, itse viidettä vuotta luokanopettajaksi opiskeleva Korhonen sanoo.

Kelan opintotukiryhmän erikoissuunnittelijan Ilpo Lahtisen mukaan hallituksen toukokuussa esittämä sosiaaliturvaetuuksien aikaistettu indeksikorotus ei pelasta opintoetuudellisten tilannetta. 70 prosenttia opintotuesta, eli opintorahasta ja lainasta, on opintolainaa, eivätkä säännölliset indeksikorotukset osu lainamääriin. Viimeksi lainaeriä on korotettu viisi vuotta sitten.

– Kohta alkaa lähestyä tilanne, jossa opintotukea saava voi kuukausittain joutua turvautumaan toimeentulotukeen. Sehän on ihan kestämätön tilanne kaiken kaikkiaan, Lahtinen sanoo.

Arkkitehtuuria opiskeleva Otto Haarala sanoo taloustilanteen nousevan kampuksella viikoittain keskusteluihin. Haarala vastaa ylioppilaskunnan hallituksessa sosiaalipolittisista asioista.

Katso Otto Haaralan haastattelu suorana lähetyksenä kello 12.

Mitä ajatuksia juttu herättää? Voit kommentoida perjantaihin kello 23:een asti.

Source Link yle.fi