Oululaismies sytytti tuleen rakennus­työmaan kontteja –  Tuiran kirkon polttaminen jäi yritykseksi

Oulun käräjäoikeus on tuominnut Tuiran kirkon takaoven ulkopuolelle tulipalon sytyttäneen miehen törkeästä vahingonteosta, törkeän vahingonteon yrityksestä ja useista muista rikoksista 1 vuoden ja 4 kuukauden mittaiseen ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Tuiran kirkon ulkopuolelle sytytetyn palon lisäksi mies sai tuomion samana päivänä sytytetystä tulipalosta rakennustyömaalla Tuirassa. Tapaukset sattuivat huhtikuussa 2019.

Lisäksi 45-vuotias mies joutuu maksamaan vahingonkorvauksia vakuutusyhtiölle ja rakennusliikkeelle yli 100 000 euroa.

Palo ei päässyt tuhoamaan Tuiran kirkkoa, sillä tuli ei päässyt palaviin materiaaleihin.

Oululaismies sytytti rakennustyömaalla tuleen kymmenestä kontista koostuneen kokonaisuuden, jossa oli toimisto- , sosiaalitila- ja varastokontteja.

Hän laittoi konttien alle, seinustalle ja sisäpuolelle räjähdyksenomaisesti palavaa moottoribensiiniä. Tarkoituksena oli sytyttää konttirakennelma ja niiden sisällä ollut omaisuus tuleen. Tekovälineinä hän käytti moottoribensiinillä täytettyjä pulloja ja lasipurkkeja sekä kangasriepuja ja puunoksia.

Tulipalo vahingoitti yhteensä 6 konttia ja niiden sisällä ollutta omaisuutta.

Rakennustyömaan kontit paloivat Kalliotiellä Tuirassa.

Tuiran kirkon ulkopuolelle mies sytytti tulipalon bensalla täytettyjen pullojen, lasipurkkien, kangasriepujen ja puun oksien avulla. Palo vahingoitti kirkon tuulikaappia sekä tulipalokohdan lähellä olevia sisä- ja ulkoseiniä.

Mies rikkoi kirkon ulko-oven ja tuulikaapin välioven lasin saadakseen kirkon sisään räjähdyksenomaisesti palavaa moottoribensiiniä. Kirkkorakennus ja sen sisäpuolella oleva irtaimisto ovat yhteensä ainakin 10 miljoonan euron arvoisia.

Tulipalo ei aiheuttanut laajempaa vahinkoa, koska tuli ei tehokkaasti levinnyt palaviin materiaaleihin.

– Kyseessä ei ole ollut kelvoton yritys. Teolla on aiheutunut huomattava vaara erittäin merkittäville omaisuusvahingoille. Teolla on yritetty aiheuttaa erittäin suurta taloudellista vahinkoa, toteaa käräjäoikeus.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lue lisää: Ensin paloi rakennustyömaalla, sitten kirkossa – poliisi epäilee Oulun Tuiran paloja tahallaan sytytetyiksi

Source Link is.fi