Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_c31223650f8b80990ecf7922c47201f7, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Oulun Energia lopetti sopimuksen Teboilin kanssa – Uutisalue

Oulun Energia lopetti sopimuksen Teboilin kanssa

Oulun Energia on lopettanut öljytoimitussopimuksen Teboilin kanssa, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

Yhtiö kertoo löytäneensä uuden toimittajan kaikille tarvitsemilleen öljyjakeille.

Oulun Energia lopetti venäläisen hakkeen käytön maaliskuussa. Teboilin öljyä on käytetty tähän saakka huoltovarmuuden takia, yhtiö kertoo.

Oulun Energialla öljyn osuus koko energiantuotannossa on 1–2 prosenttia. Sitä käytetään kovilla pakkasilla, jolloin Toppilan ja Laanilan voimalaitosten tuottama lämpö ei riitä. Öljyä tarvitaan myös voimalaitosten käynnistyspolttoaineena.

Tulevaisuudessa huippulämpölaitosten öljynkäyttö korvataan mahdollisesti sähköllä, pelleteillä tai bioöljyillä, mutta muutokset vievät Oulun Energian mukaan vuosia.

Viime viikolla myös Tampereen Sähkölaitos kertoi lopettaneensa öljyn ostamisen Teboililta. Oulun ja Tampereen Teboil-sopimusten jatkuminen nousi julkisuuteen heinäkuun lopussa.

Source Link is.fi