Banner Before Header

Oulun korona­tilanne edelleen huono – kaupungin­sairaalassa kaksi kuoleman­tapausta koronaan liittyen

Pohjois-Pohjanmaa on edelleen epidemian leviämisaluetta. Oulussa sairaalahoidon tarve on säilynyt korkealla sekä erikoissairaanhoidossa että kaupunginsairaalassa.

Uusien tartuntojen määrä nousi viime viikolla 50 prosenttia edelliseen viikkoon verrattuna. Tartuntojen jäljityksessä on edelleen noin 10 vuorokauden viive.

Jäljitetyistä tartunnoista suurin osa tulee perheen sisältä ja lähipiiristä. Oulussa ei ole tiedossa vahvistettuja omikron-virusmuunnostapauksia.

Vuoden 2021 viimeisellä viikolla tuli ilmi asukkaiden ja/tai työntekijöiden koronatapauksia seuraavissa hoitoyksiköissä: Onnenrinne Ainola, Mainiokoti Sulka Pääsky -yksikkö, Mäntykoti, Hiirosenkoti osasto E7, Honkalankoti, Caritas Luotsi, Attendo Kangaspirtti ja Severinkoti.

Tartuntatautiviranomaiset muistuttavat, että jos asumisyksikössä on todettu koronatapauksia, on vierailuja yksikössä syytä välttää asukkaiden karanteenin ajan.

Viime viikolla (vko 52) kaupunginsairaalassa kuoli kaksi henkilöä koronaan liittyen.

Kaikki yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset on kielletty ja tiloja suljettu Pohjois-Pohjanmaalla aluehallintoviraston päätöksellä.

Pohjois-Suomen hallinto-oikeus on päätöksillään 22.12. ja 31.12. keskeyttänyt kuntosaleja ja muita yksilöurheiluun ja -liikuntaan käytettäviä sisätiloja koskevan sulkupäätöksen vireillä olevien valitusten käsittelyn ajaksi.

Oulun kaupunki on avannut tämän vuoksi kuntosalinsa 2.1. alkaen.

Source Link is.fi