Banner Before Header

Oulussa liput laskettiin puolitankoon menehtyneen palomiehen vuoksi – näin tapahtumat etenivät Hailuodon jäätiellä

Hailuodon ja Oulunsalon välisellä jäätiellä tiistaina sattunut onnettomuus on tutkittavana sekä poliisilla että Pohjois-Suomen aluehallintovirastolla.

Oulu-Koillismaan pelastuslaitos sai hälytyksen vesiliikenneonnettomuudesta Hailuodossa tiistaina kello 10.15. Onnettomuus arvioitiin tunnuksella keskisuuri. Paikalle lähti yksiköitä Hailuodon, Raksilan, Linnanmaan ja Limingan paloasemilta.

Pelastuslaitos sai hälytyksen vesiliikenneonnettomuudesta Hailuodossa tiistaina kello 10.15.

Alkutietojen mukaan 10 kilometriä pitkää jäätietä huoltava tamppauskone oli vajonnut osittain jään läpi.

Pelastuslaitos tiedotti onnettomuudesta seuraavan kerran kello 11.40.

– Työkone vajonnut osin jään läpi Hailuodon jäätiellä. Kuljettaja pääsi omin avuin pois. Nostotyö käynnissä. Liikenne kulkee toista kaistaa.

Lue lisää: Palomies kuoli pelastus­tehtävässä Oulussa – ”Ääretön suru koko työ­yhteisössä”

Palomiehen kuolemaan johtanut onnettomuus on tapahtunut pelastuslaitoksen lähettämän tiedotteen lähettämisen jälkeen eli puolen päivän aikaan.

IS:n kuvaaja oli paikalla Hailuodossa kello 12.30. Hänen mukaansa sukeltajat olivat tuolloin jo paikalla eikä jäätien onnettomuuspaikalla näkynyt enää tamppauskonetta.

Ilmeisesti palomies on menehtynyt tamppauskoneen nostoyrityksen yhteydessä.

Jäätien alkupäässä Oulunsalon puolella oli vastassa pelastusyksikkö. Jäätiellä oli käytössä vain yksi kaista ja Hailuodon päähän oli järjestetty liikenteenohjaus.

Pelastuslaitos ohjasi liikennettä jäätien Hailuodon puoleisessa päässä heti onnettomuuden jälkeen.

Oulun kaupungin riskienhallintapäällikkö Tomi Honkakunnas tiedotti pelastustöiden yhteydessä tapahtuneesta kuolemantapauksesta kello 15.23.

– Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen palomies on menehtynyt Oulunsalon ja Hailuodon välisellä jäätiellä tapahtuneen onnettomuuden pelastustoiminnan yhteydessä.

– Onnettomuuden pelastustoiminnan yhteydessä tapahtui tapaturma, jossa palomies joutui veden varaan ja menehtyi. Onnettomuudesta suoritetaan tutkinta, jonka vuoksi pelastuslaitos ei tiedota tapahtumasta tässä vaiheessa enempää.

Jäätie oli suljettuna tiistai-iltana.

Hailuodon jäätien ylläpidosta vastaa Touhu-Palvelut Oy. Yrityksellä on pitkä kokemus jäätien hoidosta.

Touhu-Palveluiden henkilökunta kiitti tiistai-iltana sosiaalisessa mediassa kansalaisia saamastaan tuesta.

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston työsuojeluvastuualueen johtaja Päivi Suorsa kertoo, että avi tutkii jäätien tapahtumat, mutta tutkintaa ei ole vielä aloitettu.

– Kun kyseessä on työtapaturma, niin teemme oman tutkinnan. Poliisi tekee omansa. Emme ole vielä ehtineet aloittaa, mutta loppuviikon aikana vielä aloitamme.

Suorsan mukaan poliisi on jo käynyt onnettomuuspaikalla. Jos tapahtumat johtavat syyteharkintaan, avi antaa syyttäjälle oman lausuntonsa asiasta.

Source Link is.fi