Banner Before Header

Oulussa varaudutaan paikallisbussivuorojen perumiseen lähiaikoina OTP:n vaikean tilanteen vuoksi – kaupunki aikoo hakea korvauksia yhtiöltä

Oulun joukkoliikenteessä varaudutaan jo kaupungin paikallisliikenteen vuorojen perumisiin lähiaikoina.

Oululaisille oleelliset vuorot pyritään turvaamaan, jos liikennöintisopimuksensa menettänyt Oulun Taksipalvelut joutuu lopettamaan ajonsa esimerkiksi lähipäivinä.

Konkurssiin haetun yhtiön polttoaineen saanti on nimittäin tiukilla.

Neuvotteluja kolmen muun kaupungin yhteistyökumppanin kanssa on käyty tällä viikolla, ja osa näistä liikennöitsijöistä voi tarvittaessa nopealla varoitusajalla hankkia korvaavaa liikennettä, sanoo Oulun kaupungin joukkoliikennepäällikkö Helena Väliaho.

Silti vuoroja voisi äkillisessä tilanteessa jäädä ajamatta, Väliaho myöntää.

– Olemme jo tehneet priorisointeja linjojen osalta. Pyrimme ajamaan kriittisimmät vuorot, eli aamu- ja iltapäivävuorot ja takaamaan, että runkolinjan kapasiteetti olisi mahdollisimman kattava: eli linjat 1,3 ja 5, sekä 10.

Juhannusta kohti joukkoliikenne on muutoinkin hiljenemässä. Jos konkurssipesän hoitajan ilmoitus toiminnan loppumisesta tulisi viikonloppuna, pohdittavaksi jäisi, voidaanko kaikki sunnuntaivuorot ajaa.

Muutoksista tiedotetaan heti, jos sellaisia tulee. Väliahon mukaan joukkoliikenteen käyttäjien kannattaakin seurata Oulun joukkoliikenteen verkkosivustoa muutosten varalta.

Kaupunki hakee OTP:n konkurssipesältä korvauksia lopettamisaikataulun muututtua

Väliahon mukaan Oulun joukkoliikenteessä tiedostetaan OTP:n kassavirtaan liittyvä hankala tilanne.

– Jos ajatellaan, että yrityksen toiminta on konkurssissa, niin ei tämä sinänsä yllättänyt. Toki heille on viimeisin liikennöintilasku maksettu muutama viikko sitten, joten sinänsä yllättävää, jos kassa on tyhjä jo tässä vaiheessa.

Oulun Taksipalvelut on nyt hoitanut yli 40 prosenttia Oulun paikallisliikenteestä. Kaupungin purkaessa sopimuksensa yhtiön kanssa ajatus oli, että OTP jatkaa liikennöintiä vielä 9. elokuuta saakka. Nyt yhtiö on tiukentanut lopettamisensa aikataulua vaiheittain eri syistä.

Ennen mahdollista akuuttia ajojen keskeytysuhkaa OTP ilmoitti jo, että se hoitaa vastuullaan olevan paikallisliikenteen vain 5. heinäkuuta saakka.

Kaupunki aikoo hakea yhtiöltä vahingonkorvauksia korvaavan liikenteen järjestämisestä ainakin nyt tiedossa olevan, ajamatta jäävän reilun kuukauden osalta.

– Summaa ei ole vielä arvioitu, mutta käytännössähän se on korvaavan liikenteen ja nykyisen liikenteen erotus.

Suurella joukkoliikennetoimijalla summa voi nousta isoksikin, onhan OTP vastannut yli 43 prosentista Oulun joukkoliikenteen ajoja.

Oulun kaupungin joukkoliikennettä ovat hoitaneet OTP:n lisäksi ainakin Revon Turistiliikenne Oy, Oubus Oy ja Koiviston Auto Oy.

Kaupunki on jo sopinut OTP:n vuoroja korvaavista ajoista näiden kolmen yhtiön kanssa kahden seuraavan kahden vuoden ajalle 10. elokuuta alkaen. Neuvotteluja on käyty myös liikennöinnin siirron aikaistamisesta 6. heinäkuuta lähtien.

Lue lisää:

OTP Travelin bussilinjat uhkaavat pysähtyä Oulussa jo tällä viikolla

Oulun paikallisliikenteessä saattaa olla puutteita tänä kesänä – liikennöintisopimuksensa menettänyt Oulun Taksipalvelut on jo perunut vuoroja

Source Link yle.fi