Ovatko lonkkasi kireät? Helppo testi paljastaa totuuden

Lihasten kireyttä ja liikerajoituksia voi olla hankala huomata, sillä usein ne säteilevät muualle. Moni saattaa esimerkiksi venytellä kipeää alaselkää, ja yksi syyn aiheuttaja saattaa olla kireä lonkankoukistaja, takareisi tai pohjelihas.

Kireät lihakset vetävät ryhdin jumiin ja tekevät liikkumisesta vaikeampaa. Kun liikeradat ovat auki, myös lihaskuntotreeni menee paremmin oikeaan osoitteeseen. Hyvä liikkuvuus suojaa myös rasitusvammoilta.

Säännöllinen testaaminen vie ongelmien jäljille.

Ovatko lonkkasi kireät? Tee helppo testiliike, joka samalla parantaa lonkkien liikkuvuutta.

Lonkkien kierrot

Nojaa ylävartaloa taakse käsien varaan. Polvet ovat koukussa, jalkaterät maassa ja jalat melko leveässä haarassa. Pidä selkä suorana, ja pyri säilyttämään rintakehä avoinna.

Kallista sitten polvia kohti lattiaa. Tee sama toiselle puolelle.

Anna lonkkien liikkua vapaasti sisä- ja ulkokierron välillä. Anna selän linjan säilyä keskivartalon kannatuksella, eli älä anna selän nousta notkolle lonkkien kierron aikana.

Voit tehdä saman liikkeen myös selinmakuulla, mutta tarkkaile, ettei selän notko kasva tai selässä tunnu mitään vääntöä tai kipua.

Tavoite: polvet koskettavat lattiaa ja selän linja säilyy.

Liikkuvuus kohenee parhaiten, kun teet harjoituksia usein ja pienissä erissä. Ota tavaksi antaa keholle liikettä heti aamulla sängystä noustessasi, kesken työpäivän ja aina kuntoilun jälkeen. Alat huomata eron jo muutamassa viikossa.

Juttu on ilmestynyt alun perin Hyvä Terveys -lehdessä.

Source Link is.fi