Banner Before Header

Pääkaupunkiseudun korona­ryhmä suosittaa, että lasten ja nuorten ohjattu harrastus­toiminta jatkuu ennallaan

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä suosittaa Etelä-Suomen aluehallintovirastolle, että lasten ja nuorten ohjattua harrastustoiminta jatkuu. Suosituksen mukaan vuonna 2003 ja sen jälkeen syntyneiden harrastustoiminta jatkuu laajoista sisäliikuntatilojen suluista huolimatta.

Suositus on tehty lapset ja nuoret ensin -periaatteen mukaan eli lapsiin ja nuoriin kohdistetaan rajoituksia vasta, kun se on aivan välttämätöntä.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sekä pääkaupunkiseudun kaupunkien epidemiologisten arvioiden mukaan tällä hetkellä ei ole välttämätöntä rajoittaa lasten ja nuorten harrastustoimintaa.

Päätöstä perustellaan sillä, että lapsilla koronatauti aiheuttaa vain harvoin vaikeita oireita ja sairaalahoidon tarvetta.

Harrastustiloja lasten ja nuorten toiminnassa koskevat edelleen tartuntatautilain 58 d -pykälän mukaiset velvoitteet, jolloin tiloista vastaavien toimijoiden on mukautettava toimintaansa ehkäistäkseen lähikontaktien aiheuttamaa tartuntariskiä.

Pääkaupunkiseudulla on myös voimassa harrastustoiminnan terveysturvallisuusohjeistus harrastustoiminnan järjestäjille. Harrastusryhmän tulee esimerkiksi kokoontua samassa kokoonpanossa, kontakteja toisten harrastusryhmien kanssa tulee välttää samoin kuin tarpeetonta fyysistä kontaktia harrastustoiminnassa.

Mahdolliset osallistujapaikat sijoitetaan riittävän etäälle toisistaan ja muutoinkin oleskelu tulee järjestää mahdollisimman väljästi.

Koronakoordinaatioryhmä linjasi tiistaina myös, että etätyö- ja maskisuositusta jatketaan 13. helmikuuta saakka. Lisäksi koordinaatioryhmä suosittelee yksityistilaisuuksien välttämistä ja tapaamisten rajoittamista omaan lähipiiriin.

Source Link is.fi