Banner Before Header

Pääministeri Marin IS:lle etä­opetukseen siirtymisestä – ”Mikäli terveys­viran­omaisten kanta on muuttunut, hallituksen mahdollista antaa suositus”

Hallituksen koronaministeriryhmä käsittelee perjantaina iltapäivällä kokouksessaan sosiaali- ja terveysministeriön esitystä etäopetukseen siirtymisestä.

Pääministeri Sanna Marin (sd) viestittää IS:lle, että hallitus voi antaa suosituksen alueellisille viranomaisille etäopetukseen siirtymisestä, mikäli terveysviranomaisten arvio asiassa on muuttunut.

THL ei ole ainakaan tähän asti suositellut etäopetukseen siirtymistä.

– Hallitus käsitteli rajoitustoimia ennen joulua, eikä tuolloin antanut THL:n arvioon nojaten valtakunnallista suositusta koululaisten joululoman pidentämiseksi tai etäopetukseen siirtymiseksi. Asiasta käytiin tuolloin periaatteellinen keskustelu, Marin muistuttaa.

Marin lisää, että päätösvalta asiassa on kunnilla ja aluehallintovirastoilla.

– On myös huomioitava, että monet kunnat ovat suunnitelleet aloittavansa rokotukset kouluilla. Rokottamisen nopea edistäminen on myös hallituksen prioriteetti.

IS kysyi Marinilta kommenttia myös karanteeniajan pituuteen. THL on esittänyt koronakaranteenin lyhentämistä kymmenestä päivästä viiteen päivään.

– Karanteenin ja eristysajan pituus on terveysviranomaisten arvioitava asia, ei poliittinen kysymys. THL arvioi, minkä pituinen aika on riittävä, Marin vastasi.

Source Link is.fi