Banner Before Header

Pääministeri Sanna Marinista otettu paparazzi-kuva poiki kantelun Julkisen sanan neuvostoon

Julkisen sanan neuvostoon (JSN) on saapunut yksi kantelu, joka koskee Seiska-lehden julkaisemaa valokuvaa pääministeri Sanna Marinista (sd).

Paparazzi-tyylillä otettu valokuva ja kuvan saatesanat korostavat pääministerin takapuolta, ja kuvan julkaiseminen on herättänyt vilkasta julkista keskustelua.

JSN:n puheenjohtaja Eero Hyvönen arvioi, että päätös siitä, otetaanko kantelu neuvoston käsittelyyn, tehdään ennen juhannusta.

– Jos otetaan, kantelu tulee käsittelyyn elokuun lopussa kokoontuvaan neuvoston kokoukseen.

Kantelu on yksityishenkilön tekemä, ja se koskee ihmisarvon kunnioittamista (Journalistin ohjeiden kohta 26) sekä yksityiselämän suojaa (kohta 27).

Hyvösen mukaan JSN:n päätösarkistosta ei löydy tapausta, johon nyt tehdyn kantelun voisi suoraan rinnastaa. Kantelujen osalta täyttä varmuutta aiemmista tapauksista ei ole, sillä kanteluja tehdään useita satoja vuosittain ja kanteluarkiston selaaminen on isompi urakka.

Julkisen sanan neuvosto on tiedotusvälineiden kustantajien ja toimittajien perustama elin, jonka tehtävänä on tulkita hyvää journalistista tapaa ja puolustaa sanan- ja julkaisemisen vapautta.

Kantelun voi neuvostolle tehdä kuka tahansa, jonka mielestä mediassa on loukattu hyvää journalistista tapaa.

Seiskan päätoimittaja Jari Peltomäki perusteli Ylelle aiemmin tällä viikolla kuvan julkaisemista sillä, että se on yksi uutiskuva muiden joukossa.

Seiska julkaisi salakuvan Sanna Marinin takapuolesta – lehden mielestä kuva ei ole seksistinen, tutkijan mielestä kyse on häirinnästä

Source Link yle.fi