”Pääsääntöisesti juon ihan muuta kuin alkoholia” – Sanna Marin kommentoi alkoholin­käyttöään

Pääministeri Sanna Marinista (sd) on viime päivinä levinnyt useita videoita, joissa hän juhlii alkoholin vaikutuksen alaisena. Marin vastasi median kysymyksiin tiedotustilaisuudessaan Kesärannassa perjantaina iltapäivällä.

Marin perusteli juhlimistaan sillä, että oli tapahtuma-aikaan vapaalla eikä hänellä ollut kalenterissa sovittuja työtehtäviä tai -tapaamisia. Marin kertoi viettävänsä töiden ulkopuolista aikaansa eniten perheensä kanssa tai urheillen. Ystäville hänellä on kertomansa mukaan aikaa ”muutaman kerran vuodessa”.

Hänen mukaansa hauskanpidolle on pääministerin työssä ”inhimillinen tarve”, ja hän kertoi käyttävänsä valtaosan ajastaan työntekoon.

– Minullakin on vapaapäiviä ja vapaa-iltoja, ja silloin olen viettänyt ystävieni kanssa aikaa, Marin sanoi.

Marin kuvaili alkoholinkäyttöään ”kaiken kaikkiaan maltilliseksi”, mutta myönsi olleensa joskus humalassa.

– En ota arkisin edes sitä yhtä olutta katsoessani uutisia. Pääsääntöisesti juon ihan muuta kuin alkoholia. Niinä harvoina kertoina, kun olen ystävien kanssa, mielestäni kuitenkin kohtuullisesti, Marin kommentoi.

– Omin jaloin olen aina kävellyt ja seuraavana aamuna herännyt aika aikaisin. Yhtenäkään aamuna ei ole ollut edes krapulaa, Marin jatkoi.

Vihjailut mahdollisesta huumeidenkäytöstä Marin kiisti jyrkästi. Hän kertoi, ettei ole itse käyttänyt, eikä ole nähnyt kenenkään muun käyttävän huumeita juhlissa, joissa hän on ollut. Marin kertoi myös käyneensä huumausainetestissä oman oikeusturvansa vuoksi.

– Ikinä en ole, en edes nuoruusvuosinani, käyttänyt huumeita, Marin sanoi tiukasti.

Source Link is.fi