Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_969e2fb9cd7ce382b05b28171d47db4c, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Pääsponsori hylkäsi F1-tallin suden hetkellä – tuomittiin nyt koviin korvauksiin – Uutisalue

Pääsponsori hylkäsi F1-tallin suden hetkellä – tuomittiin nyt koviin korvauksiin

F1-talli Williams on voittanut oikeusjuttunsa entistä sponsoriaan, matkapuhelinyhtiö ROKiTia vastaan, uutisoi viime viikolla Motorsport Week. Williams saa yhtiöltä korvauksena noin 31,4 miljoonaa euroa.

Williams ja ROKiT tekivät kolmivuotisen yhteistyösopimuksen vuonna 2019. ROKiTista tuli tallin pääyhteistyökumppani, mikä näkyi autojen värityksessä. Kesken kauden sopimusta pidennettiin parilla vuodella kauden 2023 loppuun.

Kauden 2020 alku siirtyi koronan takia. Williamsin ja ROKiTin tiet erosivat, kun yhtiö vetäytyi sopimuksesta. Yhtiöltä jäi maksettavaa yli 20 miljoonaa euroa. ROKiT syytti tallia siitä, ettei se ollut hoitanut velvoitteitaan.

Yhdysvaltalaisen tuomioistuimen sovittelija Klaus Reichert totesi nyt, että ROKiTin väite oli perusteeton, ja se tuomittiin maksamaan Williamsille. Reichertin mukaan ROKiT oli todellisuudessa tyytyväinen yhteistyöhön, mutta se jätti hoitamatta oman osuutensa, eli maksamisen.

Brittiläisen F1-tallin tilanne mutkistui myöhemmin kaudella 2020, kun Williamsin perhe myi elämäntyönsä yhdysvaltalaiselle sijoitusyhtiölle Dorilton Capitalille pitkään jatkuneiden talousvaikeuksien vuoksi. Koronaviruksen aiheuttama kansainvälisen talouden shokki oli viimeinen niitti.

Päättyneellä kaudella 2021 tallin tunnelin päässä näkyi valoa, kun se loikkasi valmistajien MM-sarjan hänniltä sijalle kahdeksan. Tallin vuoteen mahtui myös surua, kun perustaja Sir Frank Williams kuoli.

Source Link is.fi