Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_fd8fa4e55e6830f7b27cd570bc7de2e3, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Pahasti kaatunut mäkihyppääjä Jenny Rautionaho jäi sairaalaan vielä toiseksi yöksi – valmentaja kertoi helpottavia uutisia suojatistaan – Uutisalue

Pahasti kaatunut mäkihyppääjä Jenny Rautionaho jäi sairaalaan vielä toiseksi yöksi – valmentaja kertoi helpottavia uutisia suojatistaan

Mäkihyppääjä Jenny Rautionahon valmentajan Tapio Kallungin mukaan hänen suojattinsa on hyvällä mielellä ja kunnossa. Rautionaho kaatui pahannäköisesti sunnuntaina Willingenin maailmancupissa.

Pekka Viinikka,

Anu Karttunen

Jenny Rautionaho kaatui 128,5-metrisen hyppynsä sunnuntaina Willingenin maailmancupissa. Rovaniemeläistä hoidettiin pitkään mäkimontussa ja hänet vietiin sairaalaan jatkotutkimuksiin. Maanantaina Rautionaho kertoi Instagram-tilillään, että jää sairaalaan vielä toiseksi yöksi.

Rautionahon henkilökohtaisen valmentajan Tapio Kallungin mukaan lääkärit päättävät, koska Rautionaho saa lähteä sairaalasta. Tilannetta seurataan päivittäin. Kallunki tavoitti suojattinsa maanantai-iltana.

– Jenny on muuten kunnossa ja hyvällä mielellä, kun hänen kanssaan keskustelin. Murtumia esimerkiksi ei ole, puhelimitse tavoitettu Tapio Kallunki kertoi.

Rovaniemellä pitkään mäkihypyssä vaikuttanut Kallunki on valmentanut Jenny Rautionahoa 16 vuotta. Tämä kausi on ollut 26-vuotiaalle Rautionaholle tähän mennessä menestyksekkäin ja hän on ollut Suomen naismäkihyppääjien ykkönen. Hän on hypännyt maailmancupin pisteille tänä talvena 13 kilpailussa, ja oli Willingenin lauantain kilpailussa 17:s.

Kolme vaikeaa polvivammaa

Rautionahon uran varrelle on sattunut vakavia polvivammoja, jotka ovat vaatineet pitkiä toipumisjaksoja. Rautionahon vasemmasta polvesta ovat katkenneet niin nivelsiteet kuin eturistisiteetkin, ja kaiken kaikkiaan hänen vasen polvensa on leikattu kolme kertaa.

– Kyllä vammat ovat vieneet pitkiä aikoja ja vaikuttaneet harjoitteluun. Niiden kanssa jouduttiin elämään ainakin viisi vuotta, Tapio Kallunki kertoi.

Kallungin mukaan Rautionahon kaatumisen osalta ei Willingenissä ollut mitään tehtävissä.

– Alastulo oli kuoppainen ja pehmeä. Vasen suksi kanttasi kovassa vauhdissa ja korjausliike vei toisen jalan alta. Toinen suksi irtosi, mutta toinen jäi alle pyörimään.

Source Link yle.fi