Banner Before Header

Paidan tai takin ei enää tarvitse olla uusi – joka kolmas nuori ostaa kierrätettyjä vaatteita

Kierrätettyjä vaatteita ostaa nyt 14 prosenttia kuluttajista, kun kaksi vuotta sitten osuus oli seitsemän prosenttia. Tämä tarkoittaa, että joka seitsemäs kuluttaja ostaa ainakin osan vaatteistaan käytettyinä.

Asiasta kertoo vaate-, urheilu- ja kenkäkauppaa edustava Muoti- ja urheilukauppa tiedotteessaan. Luvut perustuvat sen tilastoihin, Taloustutkimuksen kulutustutkimukseen sekä Kantar TNS:n vuonna 2020 tekemään kulutustutkimukseen.

Nuoret ovat selvästi ahkerimpia käytettyjen vaatteiden hankkijoita. 15–24-vuotiaista jopa yli kolmannes kertoo ostavansa vaatteita second hand -myymälöistä tai vertaiskaupasta. Myös muut alle 35-vuotiaat ja lapsiperheet ovat ahkeria kierrätysvaatteiden hankkijoita.

Toisaalta second hand -kauppojen lisäksi 15–24-vuotiaat suosivat muuta väestöä selvästi enemmän myös ketjumyymälöitä. Verkosta vaatteita taas ostavat eniten 25–34-vuotiaat.

Kierrätystrendistä huolimatta vastuullisuus ja tuotannon eettisyys eivät kyselyn perusteella juuri motivoi ostamaan. Alle 24-vuotiaat painottavat kuitenkin vastuullisuutta enemmän kuin muu väestö.

Alle 24-vuotiaista reilu kymmenes kertoi bloggareiden ja vloggareiden vaikuttavan heidän valintoihinsa. Somea tärkeämpää nuorille ovat ystävien ja tuttavien mielipiteet. Niitä kertoi kuuntelevansa miltei joka viides.

Lue lisää: Lontoosta ja Tukholmasta tuttu vaateketju avaa lokakuussa myymälän Suomeen – harkitsi jo 14 vuotta sitten

Lue lisää: Finnwatch: Muovipullojen käyttö tekstiileissä ei riitä, vaatteet on kierrätettävä uusiksi vaatteiksi

Lue lisää: Zaran emoyhtiön tulos paisui roimasti – hintoja nostetaan lisää

Source Link is.fi