Banner Before Header

Palomiehen kuolema järkyttää suomalaisia – ”Tässä tilanteessa kaikki sanat tuntuvat tyhjiltä”

Suru-uutinen palomiehen tapaturmaisesta kuolemasta työtehtävällä on järkyttänyt ihmisiä Oulussa ja koko Suomessa.

Oulu-Koillismaan pelastuslaitos tiedotti iltapäivällä, että palomies kuoli Oulunsalon ja Hailuodon välisellä jäätiellä tapahtuneen onnettomuuden pelastustoiminnan yhteydessä. Hän oli joutunut veden varaan kohtalokkain seurauksin.

Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen Facebook-sivuille on tullut runsaasti osanottoviestejä niin tavallisilta ihmisiltä kuin muilta pelastuslaitoksilta.

– Tässä tilanteessa kaikki sanat tuntuvat tyhjiltä. Lämmin osanottomme omaisille, läheisille sekä työyhteisölle valtavan menetyksen hetkellä, kirjoittaa Jokilaaksojen pelastuslaitos.

– Lämmin osanotto koko Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen työyhteisölle sekä menehtyneen läheisille, toivottaa Pirkanmaan pelastuslaitos.

– Helsingin kaupungin pelastuslaitos ottaa osaa omaisten ja kollegoiden suruun ja ajatuksemme on Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksella, kirjoittaa puolestaan Helsingin pelastuslaitos.

Sisäministeri Krista Mikkonen (vihr) kommentoi tapahtunutta iltapäivällä Twitterissä.

– Suru-uutinen Oulusta: pelastuslaitoksen palomies menehtyi tänään pelastustehtävässä. Pelastajat tekevät tärkeää työtä, johon liittyy myös riskejä, hän kirjoitti.

– Lämpimät osanottoni omaisille, läheisille ja työyhteisölle.

Hälytys onnettomuudesta tuli tiistaina hieman aamukymmenen jälkeen, kun jäätietä huoltava tamppauskone oli vajonnut osittain jään läpi. Tehtävään osallistui yksiköitä Hailuodon, Raksilan, Linnanmaan ja Limingan paloasemilta.

Lue lisää: Palomies kuoli pelastus­tehtävässä Oulussa – ”Ääretön suru koko työ­yhteisössä”

Source Link is.fi