Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_3a820b851db4846c433541c8fd104772, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Pankkien välisessä maksu­liikenteessä ongelmia – osalla jäänyt eläke saamatta – Uutisalue
Banner Before Header

Pankkien välisessä maksu­liikenteessä ongelmia – osalla jäänyt eläke saamatta

Osa eläkeläisistä ei saanut eläkettä normaalisti tilille perjantaina. Syynä tilanteeseen on ongelma pankkien välisessä maksuliikenteessä.

Häiriö on koskenut ainakin Nordean ja S-pankin tileille maksettavia eläkkeitä. Ongelmista ovat tiedottaneet muun muassa eläkeyhtiöt Keva, Varma ja Ilmarinen.

– Ongelmaa selvitetään ja eläkkeet pyritään maksamaan tileille mahdollisimman pian. Tiedotamme asian etenemisestä verkkosivuillamme. Pahoittelemme asiakkaille häiriöstä aiheutuvaa haittaa sekä mahdollista ruuhkaa asiakaspalvelussa, tiedotteessa kerrotaan.

Varman ja Kevan mukaan maksut ovat lähteneet normaalisti pankkeihin, mutta ne eivät ole siirtyneet asiakkaiden tileille normaalisti. Varma neuvoo olemaan ongelmatilanteissa yhteydessä omaan pankkiin.

Myös Nordea kertoi aamulla Twitter-tilillään saapuviin maksuihin liittyvistä ongelmista.

Nordeasta riippumattomista syistä osa saapuvista maksuista ei tullut heti aamulla asiakkaiden tileille. Nordean mukaan pankin päässä asia on korjaantunut.

– Osassa saapuvia maksuja on tällä hetkellä häiriötä. Ongelmaa selvitetään parhaillaan. Pahoittelemme asiakkaillemme aiheutuvaa haittaa, Nordea tiedotti aamulla.

Source Link is.fi