Banner Before Header

Panu Rajalalle syyte kotirauhan rikkomisesta

Panu Rajalalle luetaan maanantaina syyte kotirauhan rikkomisesta. Rajalan itsensä kertoman mukaan hän käveli eräälle pariskunnalle myymänsä tontin halki vappuna. Kävely tallentui valvontakameraan.

Rajala myi pariskunnalle vanhan kirjoitusmökkinsä Tusculumin ja pienen tontin sen ympärillä Hämeenkyrössä, jossa myös Rajalan kesäasunto sijaitsee.

– Suullisesti sovittiin, että saan kulkea tontin halki omille tiluksilleni. Sitä olen katunut, että sopimusta ei merkattu kauppakirjaan, Panu Rajala kertoo.

Rajalan mukaan tontin halki kulki oikopolku hänen omaan rantaansa.

– Kuljin tontin poikki omilta tiluksiltani omille tiluksilleni. Se oli ainoa käynti vuoden mittaan, enkä tietenkään käy enää koskaan, Rajala sanoo.

Kesäkuussa Rajala määrättiin Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa vuodeksi laajennettuun lähestymiskieltoon. Tapahtumat sijoittuivat tässäkin tapauksessa Hämeenkyröön.

Lue lisää: Panu Rajala määrättiin lähestymiskieltoon

Oikeuden mukaan Rajala kosketteli viime syyskuussa saunomisen yhteydessä lähestymiskiellon hakeneen alavatsaa sopimattomasti.

Jo aikaisemmin Rajala oli aika ajoin lausunut seksuaalissävytteisiä kommentteja lähestymiskiellon hakijalle ja pannut hetkeksi suositun bloginsa pääkuvaksi lupaa kysymättä valokuvan, jossa lähestymiskieltoa hakenut esiintyy. Rajala poisti valokuvan blogista nopeasti.

Koskettelun jälkeen Rajalaa oli kielletty tulemasta lähestymiskieltoa hakeneen kesäasunnon tontille ja ilmoitettu, että tontilla olevien Rajalan tavaroiden noutamisesta on sovittava erikseen.

Useista kielloista huolimatta Rajala kävi valvontakameratodisteiden perusteella syksyllä kerran ja tämän vuoden toukokuussa neljä kertaa lähestymiskieltoa hakeneen vapaa-ajan asunnon tontilla.

Rajalan vastauksen mukaan hän oli käynyt hakemassa tontilta omia tavaroitaan, mihin hänellä oli lupa. Rajalan mukaan mökki oli tuolloin tyhjillään, eikä pihalla ollut ketään.

Lähestymiskieltoa hakenut teki toukokuun käynneistä rikosilmoitukset kotirauhan rikkomisesta. Ne päättyivät syyttämättäjättämispäätöksiin tekojen vähäisyysarvioinnin perusteella.

Lisäksi Rajala jatkoi kielloista huolimatta häiriköintiä lähettelemällä kirjeitä ja kortteja lähestymiskieltoa hakeneelle.

Oikeus totesi kesäkuussa, että ”tekojen laatu ja toistuvuus huomioon ottaen on perusteltua aihetta olettaa, että Panu Rajala vastaisuudessakin tulisi tekemään lähestymiskiellon hakijan rauhaan kohdistuvan rikoksen tai muulla tavoin vakavasti häiritsemään häntä”.

Kirjailijana ja tutkijana tunnetuksi tullut Rajala, 76, jäi leskeksi reilu vuosi sitten, kun hänen kolmas vaimonsa Marja Norha kuoli äkillisesti.

Source Link is.fi