Banner Before Header

Patrik Sjöberg viivytteli sairaalaan lähtöä – kertoi nyt karuista seurauksista

Ruotsalainen yleisurheilulegenda, vuonna 1987 korkeushypyn MM-kultaa voittanut Patrik Sjöberg on viime vuosina kärsinyt sitkeistä terveyshuolista.

Sjöberg, 56, on kertonut sosiaalisessa mediassa avoimesti muun muassa sairastamastaan keuhkokuumeesta ja verenmyrkytyksestä, jotka veivät hänet lähelle kuolemaa.

Nyt maailmanmestari ja kolminkertainen olympiamitalisti on avautunut viime ajoistaan ruotsalaislehti Aftonbladetin haastattelussa.

Sjöbergin mukaan hänellä on ollut ”äärimmäisen huono tuuri”.

Hän sairastui viime keväänä vakavaan keuhkokuumeeseen, jonka päälle tuli vielä hengenvaarallinen verenmyrkytys.

– Olin kuuden tunnin päässä kuolemasta, sillä en mennyt sairaalaan ajoissa, Sjöberg kertoi Aftonbladetille.

Lue lisää: 14 vuorokaudeksi nukutettu Patrik Sjöberg kertoi voinnistaan – ”En kestä enää toista tällaista”

Sjöberg oli kaksi viikkoa nukutettuna hengityskoneessa. Hän kertoi aiemmin, että oli ensin kuvitellut oireiden johtuvan koronaviruksesta.

– Kova yskä, keuhkoihin koski, oli kuumetta ja tunsin itseni kaikin puolin väsyneeksi. Aloin tehdä omia diagnoosejani. Ajattelin, että tervehdyn (koronasta) nukkumalla paljon ja juomalla paljon vettä. Vitkuttelin myös yhteydenottoa terveydenhuoltoon. Mottoni on aina ollut se, että muilla ihmisillä on asiat vielä huonommin kuin minulla, Sjöberg kirjoitti huhtikuussa Instagram-tililleen.

Hän oli lopulta mennyt sairaalaan ystäviensä patistelemana.

Lokakuussa Sjöberg joutui sairaalaan uudestaan. Sjöbergin mukaan hänen verestään oli taas löydetty stafylokokkibakteereja, ja hän joutui leikkaukseen, jossa tarkistettiin, ovatko hänen selkäänsä aiemmin lokakuussa asennettu implantti ja ruuvit kunnossa.

Lue lisää: Patrik Sjöberg kertoi masentavia uutisia sairaalasta: ”Minusta on tullut kanta-asiakas”

Aftonbladetille Sjöberg kertoi, että operaatio oli alunperin mennyt hyvin, mutta kotiin päästyään hän oli huomannut, ettei kaikki olekaan hyvin.

– Oli kuolemanväsynyt koko viikon, ja leikkaushaavaa alkoi koskea. Kävi ilmi, etteivät bakteerit olleetkaan kuolleet, vaan niitä oli yhä veressäni.

Sjöberg otettiin jälleen sairaalaan, ja hän joutui taas leikkauspöydälle. Hänen selkäänsä asennettiin viikon ajaksi pumppu, joka piti leikkaushaavan puhtaana. Viikon päästä hän oli taas leikattavana, kun pumppu poistettiin.

Sjöberg kotiutui sairaalasta viikonloppuna. Hänen tilaansa seurataan jatkuvasti. Hän myös syö vahvoja antibiootteja.

– Tunnen oloni lähes lyödyksi. On melko rankka hoito, kun kaikkea (bakteereita) yritetään tappaa, Sjöberg totesi.

Sjöbergin mukaan hän on menettänyt voimansa leikkauksien ja vahvojen lääkkeiden seurauksena. Hän kertoi saavansa apua tyttäreltään ja luottavansa häntä hoitaviin lääkäreihin.

Sjöberg voitti korkeushypyn maailmanmestaruuden vuonna 1987 Roomassa. Hän saavutti kaksi olympiahopeaa ja yhden -pronssin. Mies teki korkeushypyn maailmanennätyksen 242 vuonna 1987 ja pääsi nauttimaan ennätysmiehenä olemisesta reilun vuoden ajan.

Vuonna 2011 julkaistussa elämäkertateoksessa Det du inte såg Sjöberg paljasti hänen suomalaisen valmentajansa ja isäpuolensa Viljo Nousiaisen käyttäneen häntä seksuaalisesti hyväksi 15-vuotiaasta asti.

Alkoholi- ja huumeongelman kanssa vuosikausia taistellut Sjöberg ilmoitti vuonna 2019 tehneensä elämäntapamuutoksen ja pysyneensä sen jälkeen päihteettömällä polulla.

Source Link is.fi