Banner Before Header

Pekka Rinne joutui pahoinpitelyn uhriksi nuorena – paljastaa nyt karut yksityiskohdat: ”Siinä oli joukko tyyppejä”

Kaikkien aikojen parhaisiin suomalaisiin maalivahteihin kuuluva Pekka Rinne joutui uransa alkuvaiheessa ikävään tilanteeseen, joka olisi voinut pahimmillaan katkaista nuoren suomalaisvahdin NHL-uran heti alkuunsa.

Kesällä 2006 Rinne, tuolloin 23, oli viettämässä kaverinsa polttareita.

Rinne oli edellisenä talvena pelannut ensimmäisen kautensa Pohjois-Amerikassa AHL-seura Milwaukee Admiralsin maalilla. Milwaukee eteni aina finaaleihin asti, minkä takia Rinne palasi Suomeen vasta juhannusviikolla.

Seuraavan viikon viikonloppuna Rinne vietti kaverinsa polttareita Oulussa ”perinteisin” menoin baarissa. Illan päätteeksi polttariseurue kävi kotimatkalla hakemassa pizzeriasta ruokaa mukaan.

– Siinä tapahtui erinäisiä juttuja. Lopputulos oli se, että mua vedettiin ensin pippurisumutteella, ja jäin alakynteen. Siinä oli joukko tyyppejä, olisiko ollut neljä henkilöä. Jotenkin pääsin ylös sieltä ja lähdin juoksemaan, Rinne muisteli NHL Without a Map -sarjassa.

– Silloin vasta tajusin, että mitä oli tapahtunut. En pystynyt liikuttamaan kättä. Se vain roikkui. Hyppäsin johonkin pusikkoon ja mukamas piileskelin siellä.

Lopulta vartijaliikkeen työntekijä löysi Rinteen piileksimästä pusikosta, otti hänet kyytiin ja Rinne pääsi sairaalahoitoon.

Nujakan seurauksena Rinteen olkapää jouduttiin leikkaamaan myöhemmin Pohjois-Amerikassa, mikä aiheutti vakavan uhan hänen NHL-uralleen. Vasta yhden kauden Predatorsin farmijoukkueessa pelannut Rinne oli useita kuukausia sivussa kaukalosta.

– Se oli henkisesti raskasta, koska tulokaskausi oli hyvä. Olin silloin nuori, enkä jotenkin miettinyt, että asiat olisivat voineet mennä toisinkin, koska olisivathan ne voineet mennä. Siitäkin iso kiitos Nashvillelle, että he ymmärsivät minua, välittivät minusta ja halusivat, että käsi tulee kuntoon. Sen jälkeen siitä ei koskaan puhuttu, Rinne kertoi.

Tapaus eteni oikeuteen. Kun pahoinpitelystä oli kulunut kolme vuotta, kesällä 2009 Rinteen pahoinpitelijä tuomittiin 1 000 euron sakkoihin. Muita kuluja pahoinpitelijän maksattavaksi tuli yhteensä noin 6 500 euroa.

Rinne pelasi lopulta NHL:ssä 15 vuotta. Hän edusti koko NHL-uransa vain Predatorsia. Rinne torjui runkosarjaotteluita 683. Pudotuspeleissä Rinne pelasi 89 ottelua.

Kauden 2017–18 päätteeksi Rinne palkittiin NHL:n parhaan maalivahdin Vezina Trophylla. Rinne oli Vezina-ehdokkaana myös kolmena muuna kautena.

Rinne lopetti komean pelaajauransa viime kesänä 38-vuotiaana. Suomalaisvahdin pelinumero 35 nousee Bridgestone Arenan kattoon helmikuun 24. päivä.

Source Link is.fi