Banner Before Header

Pekka Toverin tuore arvio ennakoi vaikeuksia Venäjän sotaoperaatiolle

Kenraalimajuri evp, Puolustusvoimien entinen tiedustelupäällikkö Pekka Toveri analysoi sunnuntaina Twitterissä, että arviot Venäjästä näyttävät osuneen oikeaan.

– Venäjä aikoo lähettää juuri mobilisoituja reserviläisiä mahdollisimman nopeasti Donbassiin pysäyttämään Ukrainan etenemistä tappioista välittämättä. Venäjällä on pulaa kouluttajista ja sotamateriaalista, hän twiittasi.

  • Katso oheiselta videolta, miten Pekka Toveri luonnehti Venäjän mobilisaatiota aiemmin tällä viikolla.

Lue lisää: Venäjän liikekannalle­panon heikkous ei yllätä Pekka Toveria – ”Ei kiinnosta Putinia pätkääkään”

Venäjän presidentti Vladimir Putin julisti keskiviikkona osittaisen liikekannallepanon. Toveri analysoi jo lauantaina Ilta-Sanomille, että mobilisaation vaikutukset voivat näkyä rintamalla piankin, jos Venäjä lähettää osan värvätyistä heti Ukrainaan täydentämään väsyneitä joukkojaan.

Toveri arvioi sunnuntaina Twitterissä, että Putin on valmis uhraamaan Luhanskin ja osan Donetskista pitääkseen Hersonin sillanpään ja eteläisen rantamaan.

Ukrainalainen sotilas kävelee poltetun ajoneuvon ohi rintamalla Donetskin alueella 23. syyskuuta 2022.

– Siellä pidetään suurta voimaryhmää ja voimia ei ole alettu siirtää Donbassiin Ukrainan etenemisestä huolimatta, Toveri tulkitsee.

Toverin mukaan sillanpäätä Hersonissa tarvitaan hyökkäyksen jatkamiseen ja maayhteyttä Krimille niemimaan vesihuollon ja huollon turvaamiseen.

– Kertshinsalmen sillan pysyvyyteen ei luoteta ja tarvitaan puskurivyöhyke Krimin suojaamiseksi Ukrainan pitkän kantaman tulelta, hän arvioi.

Lue lisää: Pekka Toveri tyrmää Putinin mobilisaation ja ennustaa pahinta: ”Tulee se väistämätön tilanne”

Toveri muistuttaa, että tähän asti Ukrainassa on kaatunut sopimussotilaita ja vapaaehtoisia, joiden kohtalo ei hänen mukaansa ole juurikaan kiinnostanut Venäjän kansaa.

– Mielenkiintoista nähdä, miten kansa suhtautuu kun palvelukseen käskettyjä reserviläisiä alkaa kaatua suuria määriä, hän kirjoittaa.

Lue lisää: Pekka Toverilta kolkko havainto Venäjän tilanteesta – esiin nousee Stalinin julma sääntö

Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigun ja muiden viranomaisten mukaan liikekannallepano koskee 300 000:ta reserviläistä. Riippumattoman Novaja Gazeta Europe -lehden hallintolähteiden mukaan osittaiseen liikekannallepanoon liittyy kuitenkin salainen seitsemäs pykälä, joka mahdollistaisi jopa miljoonan reserviläisen värväämisen taistelemaan Ukrainaan.

Toveri myös pohtii twiittiketjussaan, miten reserviläisten moraali kestää tappioita ja talviolosuhteita rintamalla.

– Tarjolla on heikkoa varustusta, huonoa huoltoa ja kokemattomia johtajia. Jos ammattilaisetkin ovat alkaneet karkailla ja kieltäytyä, reserviläisten kanssa voi tulla suurempia ongelmia.

Lue lisää: Tällaisia ovat Putinin erilliset ”roisto­armeijat” Ukrainassa – värvätyt vangit saivat erityis­tehtävän

Lue lisää: Putinin nöyryytykset huipentuivat tärkeässä kokouksessa – sitten jysähti käsky, joka sai Venäjän suunniltaan

Lue lisää: Putin väläytti ydin­asetta – Pekka Toveri arvioi: Nämä ovat Venäjän tavoitteet, ja ne eivät toteudu

Lue lisää: Pekka Toveri arvioi Putinin uhka­peliä: Juuri tällä tavalla diktatuurit usein kaatuvat

Source Link is.fi