Banner Before Header

Pekka Virta latasi tylyä tekstiä ottelun jälkeen – lähetti joukkueelleen tiukan viestin

JYP kellisti SaiPan lauantai-illan SM-liigakierroksella Jyväskylässä lukemin 2–0, ja kotijoukkueen yksi kulmakivistä oli nollapelin pelannut nuori maalivahti Topias Leinonen.

Jyväskyläläiskassarin ei tosin tarvinnut uurastaa nollansa eteen kaikista hikisintä iltapuhdetta, sillä nollapeli irtosi 12 torjunnalla.

Vierasjoukkue SaiPa ei ollut ottelussa parhaalla tasollaan, mitä osittain selittänee perjantainen hikinen kotivoitto HIFK:ta vastaan.

SaiPan kokenut päävalmentaja Pekka Virta ei kuitenkaan silitellyt joukkueensa päätä ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Virralta kysyttiin tämän näkemystä ottelun kokonaiskuvasta, johon toissa kaudella Lukon Suomen mestaruuteen käskyttänyt valmentaja vastasi vielä rauhallisesti.

Lopulta Virta kuitenkin antoi palaa.

– Meillä huomio tässä päivässä oli mentaalivalmius. Ja mitä saimme aikaiseksi eilisen hyvän voiton jälkeen, se epäonnistui suuresti. Koko ilta oli pientä draamaa täynnä. Jos pelaaja on fyysisesti kuormittunut, pelisysteemi ja yhteisesti sovitut asiat auttavat siltä varalta – vaihdosta yksi asti meillä ei ollut niitä, Virta puhisi.

Virta totesi, että SaiPalla on kasvun paikka lauantaisen tappion jälkeen.

– Lähdettiin siitä, että ammattipelaaja valmistaa itsensä, kuten tekee koko joukkue ja kokenut kapteenisto. Miten se onnistuu, kun yhdessä juokseminen ja muu ohjattu harjoitteleminen on niin kovasti aina vastenmielistä ammattijätkille, niin nyt se sitten nähtiin, että ei se ihan onnistunut.

Virta nosti esimerkkinä hyökkääjä Kristian Pospisilin, joka loi ottelussa muutamia laadukkaita maalipaikkoja yksilösuoritusten kautta, mutta konkarikoutsi lisäsi, että kyseessä on joukkuepeli.

Lopuksi Virta lähetti selvältä vaikuttavan viestin joukkueen suuntaan.

– Jos johonkin asiaan valmistetaan jollain tavalla, sitä varten pidetään palaverit ja sovitaan systeemit, niissä on yleensä se idea, että niitä jossakin kohtaa noudatetaan. Ei niin, että niillä pyyhitään takapuolta.

SaiPan alkukausi on ollut haasteellinen. Joukkue on kerännyt kuudesta ottelusta yhden voiton ja viisi sarjapistettä.

Lappeenrantalaisten seuraava ottelu on ensi perjantaina kotiottelu TPS:ää vastaan.

Source Link is.fi