Perussuomalaiset lopettaisi kaksoiskansalaisuuksien jakamisen – puolue linjasi Nato-Suomen turvallisuuspolitiikkaa

Läntisen maailman suurimmat turvallisuusuhat ovat demokratian vastaiset Kiina ja Venäjä sekä laajamittainen maahanmuutto, erityisesti Afrikasta ja islamilaisista maista, perussuomalaiset arvioivat.

Puolueen ulko- ja turvallisuuspoliittinen ohjelma julkaistiin tiistaina. Ohjelma esittää oppositiopuolue perussuomalaisten linjaukset Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikaksi.

Ohjelman mukaan Suomella ei ole paluuta entisiin kahdenvälisiin suhteisiin Venäjän kanssa. Kun kauppa joskus jatkuu, turvallisuuseduista on huolehdittava entistä paremmin, puolue linjaa.

Kaksoiskansalaisuus tulisi perussuomalaisten mielestä lakkauttaa Venäjän kehityksen vuoksi.

Myös Kiinaa vastaan Suomen on tuettava länsimaiden yhteistä rintamaa.

Nato-jäsenyys antaa Suomelle ennen kaikkea sotilaalliset turvatakuut, mutta myös mahdollisuuden harjoittaa itsenäisempää EU-politiikkaa, perussuomalaisten ohjelmassa arvioidaan.

“Suomen tulisi asemoitua lähemmäksi Baltian maita”

Perussuomalaisten EU-kriittinen linja näkyy turvallisuuspolitiikassa.

Nato-jäsenyyden myötä turvallisuuspolitiikkaa ei voi käyttää enää tekosyynä isojen EU-maiden ja komission myötäilylle, perussuomalaiset sanoo ohjelmassaan.

Perussuomalaisten mielestä Suomi kärsii erityisesti “EU:n velkapaketeista” ja ilmastopolitiikasta.

Suomen tulisi noudattaa Tanskan ja Ruotsin “realistisempaa EU-politiikkaa” ja ajaa omia tavoitteitaan “muiden nettomaksajamaiden” kanssa.

Tanska ja Ruotsi ovat perussuomalaisten mukaan EU-politiikassaan aina punninneet, mihin yhteistyöliittymiin on kansallisen edun mukaista liittyä.

EU:n turvallisuuspolitiikassa Suomen tulisi asemoitua lähemmäksi Baltian maita, joiden suhtautuminen Venäjään on ollut perussuomalaisten mukaan Suomea realistisempaa kylmän sodan jälkeisenä aikana.

Baltian maat ovat erottuneet muun Euroopan linjasta tiukemmalla Venäjä-politiikallaan.

Venäjää ja Kiinaa pidettävä silmällä Pohjois-Suomessa

Venäjän ja Kiinan yhteistyö on suuri uhka lännelle etenkin, jos ne saavat puolelleen muita suuria maita, kuten Intian, Indonesian tai Brasilian, perussuomalaisten ohjelmassa arvioidaan.

Länsimaiden suhtautumista Venäjään ja Kiinaan ovat leimanneet perussuomalaisten mukaan hyväuskoisuus ja taloudelliset intressit.

Ukrainan sota on osoittanut, että yritys integroida Venäjä Eurooppaan epäonnistui täysin.

Edes Krimin niemimaan miehitys keväällä 2014 ei johtanut liennytyspolitiikan loppumiseen. Taustalla ovat erityisesti Saksan ja Ranskan intressit, ohjelmassa arvioidaan.

Kiinan vaurastuminen 1980-luvulta lähtien ei ole johtanut demokratian ja yksilönvapauksien lisääntymiseen.

Kiina on Xi Jinpingin johdolla siirtynyt kohti jyrkempää despotiaa ja aggressiivisempaa ulkopolitiikkaa. Se ei kaihda keinoja tulla maailman johtovaltioksi.

Perussuomalaisten mukaan Suomen on tuettava pyrkimystä muodostaa länsimaiden rintama Kiinaa vastaan. EU:n tulisi tukea entistä vahvemmin niitä jäsenvaltioita, jotka joutuvat Kiinan diplomaattisen ja taloudellisen boikottikampanjan kohteeksi.

Kun arktisen alueen merkitys korostuu, venäläisten ja kiinalaisten maa- ja kiinteistökauppoihin ja muihin investointeihin Pohjois-Suomessa täytyy suhtautua erityisen varovaisesti, perussuomalaisten ohjelmassa todetaan.

Pakolaissopimukset uhkaavat Suomen turvallisuutta

Suomen sisäistä turvallisuutta uhkaa perussuomalaisten mukaan erityisesti laajamittainen maahanmuutto Afrikasta ja islamilaisista maista. Se aiheuttaa yhteiskuntarauhaa horjuttavia taloudellisia ja sosiaalisia ongelmia sekä rikollisuutta.

Perussuomalaisten mukaan nykyiset pakolaissopimukset mahdollistavat “massiivisen elintasosiirtolaisuuden” maanosasta toiseen.

Suomen etu on puolustaa sääntöperusteista kansainvälistä järjestelmää, mutta sopimusten ei tule olla kansallisen turvallisuuden ja edun kanssa ristiriidassa, perussuomalaisten ohjelmassa todetaan.

– Suomen kansallista turvallisuutta ja suvereniteettia ei tule missään olosuhteissa uhrata vetoamalla esimerkiksi ideologisesti värittyneeseen ja laajennettuun käsitykseen ihmisoikeuksista.

Mahdollisena esimerkkinä tällaisesta tilanteesta esitetään laittomien siirtolaisten marssittaminen itärajalle Venäjän toimesta. Tällaisen maahantulon estäminen on Suomen oikeus eikä turvapaikanhakuoikeus saa mennä tämän edelle.

Perussuomalaisten mukaan Suomen on pyrittävä samanmielisten maiden kanssa uudistamaan niitä kansainvälisiä sopimuksia, jotka rajoittavat kohtuuttomasti kansallista liikkumatilaa.

Source Link yle.fi