Banner Before Header

Perussuomalaisissa kiistaa sinimusta-paidassa esiintyneestä – puoluehallituksen torjuma ääniharava Kattelus-Kilpeläinen tähtää yhä eduskuntavaaleihin

Etelä-Pohjanmaan Perussuomalaiset on nimennyt kuusi eduskuntavaaliehdokasta. Mukana ovat istuvat kansanedustajat Juha Mäenpää ja Jukka Mäkynen. Lisäksi ehdolle lähtivät Anne Rintamäki Vaasasta, Marcus Toppari Lapualta, Rami Aalto Karijoelta ja Jouni Vallin Kurikasta.

Keski-Pohjanmaalla myös istuva kansanedustaja Mauri Peltokangas on ilmaissut jatkohalunsa sosiaalisessa mediassa. Keski-Pohjanmaan piiri nimeää ehdokkaita vasta 3. heinäkuuta.

Seinäjokelaista Piia Kattelus-Kilpeläistä ei ehdokaslistalla ole. Piiri olisi halunnut hänet ehdolle, mutta puoluehallitus oli päättänyt toisin. Syytä ei ole kerrottu.

Etelä-Pohjanmaan piirin vaalipäällikkö Juha Rantala myöntää, että Kattelus-Kilpeläisen poissaolo tekisi loven äänisaldoon etenkin Seinäjoen seudulla.

– Se ei ole mikään salaisuus, että ennen aluevaaleja käytiin samanlaista painia, mutta sitten hänet nimettiin ehdokkaaksi. Hän on kiistelty henkilö, mutta kerää paljon ääniä, toteaa Rantala.

Kattelus-Kilpeläinen oli poseerannut sinimustassa paidassa ja kirves kädessä sosiaalisessa mediassa ja joutui siitä tutkintaan. Kattelus-Kilpeläisellä on myös sinimusta-verkkokauppa, jossa myydään lapuanliikkeeseen liittyviä tuotteita.

Hän oli silti sekä viime vuoden kuntavaaleissa että aluevaaleissa puolueensa äänikuningatar Seinäjoella ja Etelä-Pohjanmaalla.

Nimiä kerätään Kattelus-Kilpeläisen puolesta

Piia Kattelus-Kilpeläinen kertoo, että ei ole saanut puoluetoimistolta perusteluita, miksi hänen ehdokkuuttaan ei ole hyväksytty. Siitä huolimatta hän uskoo, että ehdokkuus on vielä mahdollinen.

– Minulla ja tukijoukollani on tavoite, että olen ehdolla kevään eduskuntavaaleissa, sanoo Kattelus-Kilpeläinen.

– Tällä hetkellä odotellaan perusteluita, ja tukijat ovat laittaneet vetoomuksen ja keräävät nimiä. Ympäri Suomea on otettu yhteyttä ja nyt vaan pää pystyssä mennään eteenpäin.

Puolue olemme me eli kenttäväki Piia Kattelus-Kilpeläinen (ps.)

Kattelus-Kilpeläinen kertoo, että sekä Seinäjoen Perussuomalaiset että Etelä-Pohjanmaan piiri on esittänyt yksimielisesti häntä ehdolle.

– Se mikä on tullut useammastakin suusta ja olen myös itse sitä mieltä on, että puolue olemme me eli kenttäväki, toteaa Kattelus-Kilpeläinen.

Puolueen vaihto ei tule hänelle nyt kysymykseen, sillä hän pitää perussuomalaisia ainoa oikeana puolueena itselleen.

Perussuomalaisten puoluesihteeri tyrmää Kattelus-Kilpeläisen ehdokkuuden edelleen Ylen haastattelussa tänään (23.6.).

Etelä-Pohjanmaan Perussuomalaiset asettaa Vaasan vaalipiirissä kaikkiaan 16 eduskuntavaaliehdokasta yhdessä Keski-Pohjanmaan piirin kanssa.

Ehdokasasettelu päättyy 21.2.2023. Eduskuntavaalit käydään ensi keväänä, toinen huhtikuuta.

Otsikkoa muokattu 23.6. klo 15.57.

Lue myös: Poliisi-kaupunginvaltuutetun somekuva päätyi virkavallan syyniin Seinäjoella – nyt selvitetään, oliko poliisille sopivaa käyttää lapuanliikkeen paitaa

Poliisitaustainen poliitikko Piia Kattelus-Kilpeläinen teki valituksen erottamisestaan – hallinto-oikeus hylkäsi

Source Link yle.fi