Banner Before Header

Piilaaksosta lähtöisin oleva teknologiayhtiö avaa tytäryhtiön Tampereelle: kehittää paikannusta esimerkiksi älypuhelimiin

Kalifornian Piilaaksosta lähtöisin oleva teknologiayhtiö avaa tytäryhtiön Tampereelle.

OneNav Finland Oy kehittää seuraavan sukupolven paikannusvastaanottimia älypuhelimiin, puettaviin laitteisiin sekä seurantaan ja lisättyyn todellisuuteen liittyviin laitteisiin. Yrityksen kehittämä signalointijärjestelmä pystyy hyödyntämään useita satelliittijärjestelmiä, kuten Galileoa, GPS:ää ja BeiDouta.

Yrityksen mukaan tämä uusi tekniikka parantaa kattavuutta ja luotettavuutta. Tekniikka hyödyntää koneoppimista ja tekoälyä.

Tampereen tiimiä johtaa yrityksen paikkatietotekniikan johtaja, tohtori Florean Curticapean, jolla on yli kahden vuosikymmenen kokemus.

Yritksen toimitusjohtaja ja yksi perustajista Steve Poizner sanoo, että Tampereella on pitkä teknologinen historia ja osaamista, mikä auttaa kasvattamaan asiantuntijatiimiä Suomessa.

Business Tampereen asiakkuusvastaava Oliver Hussey sanoo tiedotteessa, että osaaminen on avainasemassa tällaisten investointien houkuttelemisessa, mutta sitä ei synny yhdessä yössä tai sattumalta.

– Yritykset hyötyvät Tampereen yliopiston vuosia kestäneestä tutkimus- ja koulutustyöstä, erityisesti sähkötekniikan yksikön erityisaloilla. Tampereella järjestetään myös ICL-GNSS-konferenssi, joka kokoaa yhteen kansainvälistä osallistujakuntaa langattomien ja satelliittipohjaisten paikannustekniikoidentutkimuksen parista.

OneNavin jäsenet ovat hakeneet yli 300 teknologiaan liittyvää patenttia. Yrityksen sijoittajiin kuuluvat muun muassa Google Ventures, Norwest Venture Partners ja GSR Ventures.

Source Link yle.fi