Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_cde2652322859c4f0e38d48c958ce2f6, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Pirkka: Jättihitti ajoi JVG:n valtavaan kriisiin – sitten kaksikko tajusi, mitä he todella haluavat – Uutisalue

Pirkka: Jättihitti ajoi JVG:n valtavaan kriisiin – sitten kaksikko tajusi, mitä he todella haluavat

Rap-duo JVG on ollut jo monta vuotta Suomen suurimpia, jos ei jopa suurin yhtye. Isojen kesäfestarien päälavat ja Spotifyn striimatuimpien kappaleiden listat on koluttu huolellisesti läpi.

Suosiolla on ollut kääntöpuolensa.

Kaksikko kertoo nyt Pirkka-lehdessä siitä, miten erityisesti Ikuinen vappu -hittibiisin julkaiseminen sai heidät ajautumaan jonkinlaiseen kriisiin.

Vuonna 2019 ilmestynyttä kappaletta on striimattu Spotifyssa yli 27 miljoonaa kertaa. Määrä on suomalaiselle kappaleelle todella hurja. Yhtye nappasi sen jälkeen peräti neljä Emma-palkintoa.

– Viime albumin ja Ikuisen vapun menestys ajoi meidät tavallaan kriisiin, VilleGalle sanoo Pirkassa.

– Emme tienneet, mitä voisimme enää seuraavaksi tehdä. Sorruimme ylikelailuun, joka ei johtanut mihinkään.

Hetken ajan duo pohti, mitä he todella haluavat tehdä seuraavaksi urallaan. Olisiko se kitara-albumi, joka veisi bändin ulottuvuutta pidemmälle? Jare ja VilleGalle totesivat kuitenkin yhdessä, että se ei olisi ainakaan vielä heidän juttunsa. Onkin ihan ok nauttia nimenomaan ”bailurallien” tekemisestä, josta JVG tunnetaan.

– Leirinuotiosuuntaa oli kiva kokeilla, mutta maailma avautuessa pandemian jälkeen iloisuutta tarvitaan, Jare sanoo.

– Hitin himo heräsi, VilleGalle jatkaa.

Heidän viimeisin kappaleensa on tänä vuonna ilmestynyt Liike on lääke.

JVG on kertonut haastatteluissa aiemminkin yhtyeensä erilaisista vaiheistaan ja ajoittain kokemastaan voimakkaastakin uupumuksesta. Keikkoja, haastatteluja ja muita työtehtäviä on ollut jatkuvalla syötöllä ja joskus lähes kellotaulun ympäri.

Bändin historiasta julkaistaan vuodenvaihteen jälkeen dokumenttielokuva Vuodet ollu tuulisii. Sen piti alun perin ilmestyä elokuussa 2021, mutta ilmestymistä lykättiin puolella vuodella voimassa olleiden kokoontumisrajoitusten takia.

– Fiilikset ovat erinomaiset, ja elokuvantekijät ovat saaneet rakennettua ehjän kokonaisuuden tähänastisesta matkastamme, rapduo kuvaili kesäkuussa.

JVG ei ole päässyt vaikuttamaan elokuvan sisältöön, vaan kaksikko on antanut elokuvan tuotantotiimille täysin vapaat kädet. JVG-elokuvan tuottaa Cocoa Play ja ohjaavat Taito Kawata ja Miika Särmäkari.

– Emme ole halunneet vaikuttaa materiaaliin tai sisältöön, vaan uskoimme tekijöiden visioon, yhtye alleviivasi. 

Lue lisää: Kuinka hyvin muistat suomalaisten hittibiisien sanat 2010-luvulta? Vain todelliset tietäjät saavat tässä testissä yli 12 oikein

Source Link is.fi