Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_dd4ed2a659e0591a943888c811aebb27, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Podcast: Jori Lehterä avautuu NHL-uransa synkästä varjopuolesta – ”Tuli aivan puskista” – Uutisalue

Podcast: Jori Lehterä avautuu NHL-uransa synkästä varjopuolesta – ”Tuli aivan puskista”

Jääkiekkoilija Jori Lehterä avautuu Urheilucast-podcastissa mielenterveysongelmista, joita hän koki NHL-uransa aikana. Hän pelasi Amerikassa vuosina 2014–2019.

Huikeiden KHL-kausien jälkeen Lehterä päätti lähteä tarunhohtoiseen NHL:ään. Lehterä kertoo ajatelleensa, että näytönpaikkaa ei voi hukata, vaan on harjoiteltava kovempaa kuin ikinä aikaisemmin.

– Vedettiin sellaisia treenejä, ettei siinä ollut mitään järkeä. Ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin täysiä, 34-vuotias kiekkoilija kertoo.

Ensi kaudella Tapparaa edustava taitohyökkääjä siirtyi St. Louis Bluesiin kaudeksi 2014–15. Kun avauskausi St. Louisissa oli puolessa välissä, vaikeat ja pitkäkestoiset ongelmat alkoivat.

– Kulki tosi hyvin, mutta sitten puhkesi aivan kauhea masennus ja paniikkihäiriö kesken pelin niin, etten nähnyt mitään. Tämä tuli aivan puskista. Ihan normaali laitataklaus, jonka jälkeen valot sammuivat. Se oli aika pelottavaa.

Ongelmat vaikuttivat ratkaisevasti sentterin peli-iloon ja -ilmeeseen. Myös eläminen kaukalon ulkopuolella vaikeutui huomattavasti.

– Olin urani huipulla, mutta ei kiinnostanut lätkä. Halusin lähteä mökille. Joka päivä menin hallille ajatellen, etten halua olla täällä. Kun ottelu oli ohi ja nousin autoon vaimoni kanssa, totesin, että jes, yksi peli vähemmän.

Ennen NHL:ään siirtymistään Lehterä pelasi kolme huippukautta KHL:ssä Sibir Novosibirskissä. Sibir-aikakaudellaan hän pelasi 125 runkosarjaottelua tehopistein 39+77=116.

Lehterä pelasi NHL:ssä 307 ottelua ja teki 111 (34+77) tehopistettä.

Juttua korjattu klo 23.13. Lehterän etunimi oli otsikossa virheellisesti Joni.

Source Link is.fi