Banner Before Header

Pohjois-Korea uhoaa, ettei osallistu Pekingin talviolympialaisiin ”vihamielisten voimien” vuoksi – julistuksen takana on yksi iso mutta

Pohjois-KoreA on lähettänyt kirjeen Kiinalle, jossa se ilmoittaa, ettei osallistui helmikuussa alkaviin Pekingin talviolympialaisiin.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Pohjois-Korea selittää poisjääntiään ”vihamielisten voimien” juonilla ja koronapandemialla.

– Mutta annamme täyden tukemme kiinalaisille tovereille heidän työssään loistavien ja hienojen olympialaisten järjestämiseksi, kirjeessä sanotaan.

Pohjois-Korea ei täsmentänyt, koskeeko kisojen väliin jättö vain maan urheilijoita vai myös sen diplomaatteja. Urheilijat eivät tosin edes saisi osallistua talviolympialaisiin, sillä Kansainvälinen olympiakomitea KOK on sulkenut Pohjois-Korean toiminnastaan vuoden 2022 ajaksi.

KOK:n langettama panna on rangaistus siitä, että Pohjois-Korea ei lähettänyt urheilijoita Tokion kesäolympialaisiin viime kesänä.

Kirjeessä Pohjois-Korea myös syytti Yhdysvaltoja ja sen ”vasallivaltoja” juonittelusta talvikisojen tärvelemiseksi ja Kiinan kansainvälisen imagon tahrimiseksi.

Yhdysvallat ja muun muassa Kanada, Australia ja Iso-Britannia ovat ilmoittaneet, etteivät lähetä Pekingin kisoihin valtiojohdon edustajia Kiinan ihmisoikeusloukkausten vuoksi. Niin sanottu diplomaattinen boikotti ei kuitenkaan koske urheilijoita.

Source Link is.fi