Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_4f384b780bd84fe721fe412f593e7c63, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Poliisi aloitti rikos­tutkinnan Houstonin festivaali­tragediasta – illan tapahtumista leviää nyt kylmäävä teoria – Uutisalue

Poliisi aloitti rikos­tutkinnan Houstonin festivaali­tragediasta – illan tapahtumista leviää nyt kylmäävä teoria

Houstonin kaupungin poliisipäällikkö Troy Finner kertoi lauantaina Yhdysvaltain aikaa, että 8 kuolonuhria vaatineesta Astroworld-festivaalista on käynnistetty rikostutkinta. Tapahtumia selvittää joukko tukijoita sekä henki- että huumausainerikosyksiköstä.

Uutistoimisto Reutersin mukaan tutkinnan laukaisijana olivat toistaiseksi vahvistamattomat raportit, joiden mukaan joku yleisössä huumasi katsojia piikkipistoksin. Yksi ilmoittajista on järjestyksenvalvoja, joka kertoi tunteneensa pistoksen niskassaan yrittäessään tarttua johonkuhun yleisöstä ja vajosi pian tajuttomaksi.

Tapahtumapaikalle saapunut lääkintähenkilöstö elvytti työntekijän opioidien vasta-aineella naloksonilla. Elvyttäjien mielestä hänen niskassaan vaikutti olevan pistojälki.

Reutersin mukaan vielä lauantaina ei ollut selvillä, uskovatko viranomaiset huumaamisen vaikuttaneen väkijoukossa puhjenneeseen kaaokseen, mutta Finner totesi tapauksen tulevan selvitetyksi perinpohjaisesti.

Poliisi odottaa toistaiseksi kuolonuhrien ruumiinavausten valmistumista vahvistaakseen kuolinsyyt, mutta ainakin osan tiedetään menehtyneen jouduttuaan väkijoukon tallomaksi. Uhrien on raportoitu kärsineen sydän- ja muista sairauskohtauksista. 25 ihmistä toimitettiin sairaalaan. Loukkaantuneita on satoja.

Lue lisää: Tämä Houstonin festivaali­tragediasta tiedetään – 10-vuotias kriittisessä tilassa, Travis Scott antoi ensimmäiset kommenttinsa

Loppuunmyyty ulkoilmafestivaali järjestettiin NPR Parkissa Texasin osavaltion suurimmassa kaupungissa Houstonissa. Vieraita oli noin 50 000. Festivaalin pääjärjestäjä ja -esiintyjä, räppäri Travis Scott ja lavalle yllätyksenä saapunut Drake esiintyivät päälavalla perjantaina, kun kaaos alkoi.

Houstonin palolaitoksen päällikkö Sam Pena kertoi, että väkijoukko ryhtyi jostakin syystä työntymään eteenpäin, minkä vuoksi etualalla olleet joutuivat puristuksiin. Monet pyörtyivät, mikä lisäsi paniikkia ja painetta ihmismassassa.

Paikan päällä ollut Houstonin poliisin Larry Satterwhite kertoi Guardianille, että tilanne tapahtui hetkessä. Hän kertoi Houston Chroniclelle, että valtaosa apua saaneista ihmisistä oli parikymppisiä ja että festivaalilla oli myös paljon teini-ikäisiä.