Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_86feabc886f86a95ae12b46bc8aadadb, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Poliisi: Kryptohuijarit saivat haltuunsa satojen tuhansien arvosta Rolex-kelloja – Uutisalue

Poliisi: Kryptohuijarit saivat haltuunsa satojen tuhansien arvosta Rolex-kelloja

Helsingin poliisi tutkii epäiltyä törkeää petosta, jossa uhrilta saatiin huhtikuussa erehdyttämällä haltuun neljä Rolex-kelloa. Kellojen arvo on noin 440 000 euroa.

Poliisi otti kaksi rikoksesta epäiltyä kiinni Helsinki–Vantaan lentoasemalta 8.4.2022. He ovat olleet vangittuina esitutkinnan ajan. Esitutkinta on edelleen kesken, koska kaikkia epäiltyjä ei ole tavoitettu, poliisi tiedottaa.

Erikoinen tapahtumaketju sai alkunsa, kun epäillyt olivat yhteydessä arvokelloja välittävään uhriin. Tapaaminen sovittiin helsinkiläiseen ravintolaan. Kaupat oli tarkoitus suorittaa bitcoin-siirtona.

– Rikoksesta epäillyt erehdyttivät asianomistajaa siten, että hän luuli saaneensa maksun ja luovutti kellot näille niin kutsutuille ostajille. Epäillyt hyödynsivät huijaamisessa virtuaalivaluuttojen lohkoketjuun liittyvää toiminnallisuutta, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Teemu Haapala.

Epäillyt olivat tehneet kaupat yhdestä Rolex-kellosta saman myyjän kanssa maaliskuussa. Tuolloin maksu suoritettiin myös bitcoineina, ja kaupat sujuivat sovitusti.

Poliisi sai takavarikoitua kaksi rikoksella vietyä kelloa ja palauttamaan ne asianomistajalle. Tutkinnassa saatiin myös takavarikoitua rikoshyötyä kahtena eri virtuaalivaluuttana yhteensä 136 000 euroa

Helsingin poliisi teki esitutkinnassa yhteistyötä muiden poliisiyksiköiden ja eri EU-maiden poliisiviranomaisten kanssa.

Source Link is.fi