Poliisi tutkii kaksoismurhaa: Kriisiapua tarjolla porvoolaisille

Itä-Uudenmaan sosiaali- ja kriisipäivystys tarjoaa Porvoossa kriisi- ja keskusteluapua epäillyn kaksoismurhan takia. Poliisi löysi torstaina porvoolaisesta asunnosta kuolleen lapsen ja naisen, jotka epäillään murhatun. Perheen isä löydettiin Helsingistä kuolleena. Poliisi tutkii tapahtumia kahtena murhana erityisen raa’an tai julman tekotavan takia. Poliisi on ollut vaitonainen yksityiskohdista eikä kertonut muun muassa lapsen ikää.

– Uutinen on järkyttävä ja surullinen, ja se koskettaa varmasti syvästi kaikkia porvoolaisia, kaupunginjohtaja Jukka-Pekka Ujula toteaa tiedotteen mukaan.

Omaisille ja läheisille on tarjolla tukea tapahtumien käsittelyyn.

– Tällaiset tapahtumat ovat harvinaisia, mutta ne saattavat aiheuttaa turvattomuuden tunnetta myös ulkopuolisissa. Ajatusten kanssa ei kannata jäädä yksin. Keskustelu lieventää ahdistusta. Ajatuksia voi jakaa omien läheisten kanssa, mutta tarvittaessa voi ottaa yhteyttä myös ulkopuoliseen ammatilliseen keskustelutukeen, kertoo Itä-Uudenmaan sosiaali- ja kriisipäivystyksen esimies Kirsi Nurme.

Itä-Uudenmaan sosiaali- ja kriisipäivystyksen tavoittaa ympäri vuorokauden numerosta 040 517 4194.

Lasten kanssa tapahtumista kannattaa puhua lapsen kehitystason mukaisesti. Porvoon kaupungin verkkosivuilla kehotetaan kysymään lapselta, mitä hän tietää ja ajattelee asiasta. Pienetkin lapset voivat havaita mediassa esiintyvät onnettomuudet. Lapset ja nuoret tarvitsevat aikuisen apua, ja aikuisen on hyvä kertoa olevansa saatavilla keskusteluun, vaikka lapset eivät tahtoisi puhua.

Mannerheimin Lastensuojeluliitto on koonnut verkkosivuilleen ohjeita vaikeiden uutisaiheiden käsittelyyn lasten kanssa.

”Anna lapselle aikaa ja tilaa kertoa tuntemuksistaan. Hyväksy ja kunnioita lapsen reaktioita, vaikka ne tuntuisivat oudoilta. Lapsi ei osaa kertoa huolestaan niin kuin aikuiset. Lapsi ja nuori voi ilmaista omaa hämmennystään ja pelkoaan nauramalla tai heittämällä vitsiä. Se saattaa hämmentää tai suututtaa aikuista”, MLL:n sivuilla kerrotaan.

Source Link is.fi