Poliisi uskoo löytäneensä nummi­murhaajien viimeisen uhrin Englannissa

Miltei 60 vuotta kestänyt murhamysteeri saattaa tulla päätökseen Englannissa. Suur-Manchesterin poliisi aloitti tutkimukset Saddleworth Moor -nummella saatuaan vihjeen mahdollisesta ruumislöydöstä alueella. Asiasta uutisoivat muun muassa BBC ja Daily Mail.

Martin Bottomley Suur-Manchesterin poliisista sanoi BBC:lle, että poliisi aloitti tutkimukset saatuaan yhteydenoton kirjailijalta, joka on tutkinut murhia. Bottomley sanoi BBC:lle, että vielä ei ole varmaa, ovatko jäänteet ihmisen.

Poliisi teki tutkimuksia alueelta, josta saattoi löytyä ihmisen jäänteet.

Murhaa tutkinut asiantuntijaryhmä arvelee, että jäänteet kuuluvat kesäkuussa 1964 kadonneelle Keith Bennettille. Bennett on nummimurhina tunnetun henkirikossarjan ainut uhri, jonka ruumista ei ole löytynyt.

12-vuotias Bennett oli matkalla isoäidilleen, kun hän katosi. Hän oli yksi sarjamurhaajapariskunta Ian Bradyn ja Myra Hindleyn uhrista. Brady ja Hindley kiduttivat ja tappoivat viisi lasta vuosina 1963–1965 Manchesterissa ja sen lähistöllä.

Ian Brady ja Myra Hindley tappoivat vuosina 1963–65 viisi lasta.

Kaksikon muut uhrit olivat 12-vuotias John Kilbride, 17-vuotias Edward Evans ja 10-vuotias Lesley Ann Downey ja 16-vuotias Pauline Readen. Redin ja Bennettin murhat sarjamurhaajakaksikko tunnusti vasta 1980-luvulla vankilassa.

Kaksikon uhreja olivat 12-vuotias Keith Bennett (oik. ylh.), 16-vuotias Pauline Reade (vas.) ja 12-vuotias John Kilbride.

Daily Mailin mukaan mahdollinen ruumislöytö tehtiin lähellä paikkaa, johon kaksikko hautasi muut uhrinsa. Poliisi teki tutkimuksia alueella ainakin vuonna 1986, jolloin Brady oli mukana etsinnöissä.

Brady kuoli 2017 korkean turvallisuusluokan psykiatrisessa sairaalassa. Hindley kuoli vuonna 2002 vankilassa.

Suomalainen dna-tutkija Jari Louhelainen kertoi asiasta Twitterissä.

– Taas yksi suuri selvittämämme tapaus (joka odottaa poliisin DNA-tutkimusta). Sadat ihmiset ovat etsineet Keith Bennettiä – pidetään sormet ristissä, että tapaus saadaan ratkaistua.

Louhelainen on osa kirjailija Russell Edwardsin kasaamaa asiantuntijoiden ryhmää, jonka hän keräsi kokoon selvittääkseen yhden Edwardsin ryhmän osallisuudesta ruumiin löytämisessä kertoo Daily Mail.

Edwards ja Louhelainen ovat kirjoittaneet yhdessä kirjan Viiltäjä-Jack: kuinka paljastimme murhaajan.

Kaksikko nousi kuuluisuuteen, kun he selvittivät Viiltäjä-Jackin henkilöllisyyden.

Source Link is.fi