Banner Before Header

Poliisit tiesivät, että Texasin koulu­­ampujan telkeämässä luokassa oli ihmisiä elossa – odottivat silti tunnin

Yli kymmenkunta oppilasta pysyi elossa yli tunnin ajan, ennen kuin poliisit syöksyivät luokkahuoneisiin Texasissa. Poliisipäällikkö ei halunnut riskeerata alaistensa henkeä, paljastaa viranomaisdokumentteihin tutustunut New York Times.

Lehden mukaan raskaasti aseistetut poliisit odottivat lisää suojavarusteita, vaikka tiedettiin, että ampujan lukitsemissa luokkahuoneissa oli ihmisiä, jotka tarvitsivat lääkinnällistä apua.

Operaatiota johtanut koulupiirin poliisipäällikkö vaikutti tutkintamateriaalin ja videoiden perusteella tuskastuneen siihen, kuinka kauan suojakilpien kiinnittämisessä ja avainten etsinnässä kesti.

Texasin poliisipäällikkö on aiemmin pyytänyt anteeksi ”traagista virhettään” olla rynnäköimättä alakoulun luokkahuoneeseen.

Texasin Uvalden kouluampumisessa kuoli 19 koululaista ja kaksi opettajaa. Poliisin hitaita toimia ja päätöksiä kouluampujan pysäyttämiseksi on kritisoitu runsaasti.

Luokkahuoneissa 111 ja 112 olleet lapset soittivat useita kertoja hätänumeroon ja pyysivät apua.

New York Timesin mukaan poliisipäällikkö Pete Arredondo ja muut paikalla olleet saivat tietää, etteivät kaikki luokkahuoneissa olleet ihmiset ole kuolleet. Yhden poliisin opettajavaimo oli soittanut hänelle luokasta ja kertonut tulleensa ammutuksi.

Yli kymmenkunta selvisi hengissä luokkahuoneissa tunnin ja 17 minuutin ajan. Sen verran kesti ammuskelun alkamisesta siihen, kun poliisit iskivät sisään huoneisiin. Lukkojen takana oli alussa 33 lasta ja kolme opettajaa.

10-vuotias Xavier Lopez menehtyi verenhukkaan pian sen jälkeen, kun hänet kiidätettiin sairaalaan. Perheen mukaan poikaa oli ammuttu selkään ja hän ehti menettää paljon verta, ennen kuin sai hoitoa.

Source Link is.fi