Banner Before Header

Politiikan super­viikon­loppu alkaa: Väyrynen haastaa Saarikon, vasemmisto linjaa Nato-kannastaan – IS seuraa puolue­kokous­päivää

Politiikan superviikonloppu käynnistyy perjantaina, kun sekä kokoomus, keskusta että vasemmistoliitto järjestävät puoluekokouksiaan. Tilaisuudet pidetään vain vajaa vuosi ennen ensi huhtikuun eduskuntavaaleja.

Kokoomus kokoontuu Kalajoella, keskusta Lappeenrannassa ja vasemmistoliitto Porissa. Puoluekokoukset jatkuvat sunnuntaihin saakka.

  • IS seuraa puoluekokouksia hetki hetkeltä ja luvassa on myös ISTV:n suoria lähetyksiä jokaiselta puoluekokouspaikkakunnalta noin kello 13.45 alkaen. Seurantoihin pääset mukaan myöhemmin tämän artikkelin yhteyteen tulevista linkeistä.

Tänään perjantaina on luvassa muun muassa kokoomuksen poliittisen ohjelman esittely ja vasemmistoliiton puheenjohtajan Li Anderssonin poliittinen tilannekatsaus. Vasemmistoliiton odotetaan linjaavan uudelleen myös Nato-kantansa viikonvaihteen kokouksessa.

Puolueet tekevät viikonvaihteen kuluessa myös useita henkilövalintoja. Esimerkiksi keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko saa vastaehdokkaakseen Nato-jäsenyyttä vastustavan pitkän linjan poliitikon Paavo Väyrysen.

Sunnuntaina illalla alkavat puolestaan presidentti Sauli Niinistön isännöimät Kultaranta-keskustelut. Siellä ovat vieraana muun muassa Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg ja Norjan pääministeri Jonas Gahr Støre. Keskusteluiden aiheina ovat Ukrainan sota ja Suomen jäsenyys Natossa sekä pohjoismainen malli ja turvallisuus. Kultaranta-tilaisuus jatkuu maanantaille.

Source Link is.fi