Banner Before Header

Politiikan super­viikon­loppu: Väyrynen haastaa Saarikon, vasemmisto linjaa Nato-kannastaan – IS seuraa tiiviisti kolmen puolue­kokouksen käänteitä

Politiikan superviikonloppu käynnistyi perjantaina, kun sekä kokoomus, keskusta että vasemmistoliitto avasivat puoluekokouksensa. Tilaisuudet pidetään vain vajaa vuosi ennen ensi huhtikuun eduskuntavaaleja.

Kokoomus kokoontuu Kalajoella, keskusta Lappeenrannassa ja vasemmistoliitto Porissa. Puoluekokoukset jatkuvat sunnuntaihin saakka.

  • IS seuraa puoluekokouksia hetki hetkeltä ja luvassa on myös ISTV:n suoria lähetyksiä jokaiselta puoluekokouspaikkakunnalta jälleen lauantaina. Linkit seurantoihin alla:

Lue lisää: Annika Saarikko esitti erityis­­talousalueita Suomeen – näin hän kommentoi puheen­johtaja­kisaa Väyrystä vastaan

Lue lisää: Suora lähetys puoluekokouksesta: Mykkänen otti tylysti Saarikon terveiset vastaan: ”Tällaista himmeliä emme Suomeen kaipaa”

Lue lisää: Suora lähetys: Li Anderssonin puheessa piikki myös hallitus­kumppani vihreiden suuntaan – ”Käsittämätöntä”

Vasemmistoliiton odotetaan linjaavan uudelleen Nato-kantansa viikonvaihteen kokouksessa.

Puolueet tekevät viikonvaihteen kuluessa myös useita henkilövalintoja. Esimerkiksi keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko saa vastaehdokkaakseen Nato-jäsenyyttä vastustavan pitkän linjan poliitikon Paavo Väyrysen.

Sunnuntaina illalla alkavat lisäksi presidentti Sauli Niinistön isännöimät Kultaranta-keskustelut. Siellä ovat vieraana muun muassa Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg ja Norjan pääministeri Jonas Gahr Støre. Keskusteluiden aiheina ovat Ukrainan sota ja Suomen jäsenyys Natossa sekä pohjoismainen malli ja turvallisuus. Kultaranta-tilaisuus jatkuu maanantaille.

Source Link is.fi